A surströmming mire jó?
Figyelt kérdés
Videókban kóstolnak surströmminget, alig tudják lenyelni, hánynak, öklendeznek. Miért jó ilyen "ételt" készíteni? Van valami olyan előnye ami semmi másnak? Mert egyéb konzerv hal finom, vagy lehet szárítani is, nem lenne szükség erre.jan. 1. 20:00
1/7 anonim válasza:
Sok svéd szereti, ők ezt tényleg fogyasztják.
Van egy régi ismerősöm aki Svédországban él, a férje is svéd.
És egyszer pont ezt mesélte, hogy a férje családjában az idősebbek szeretik jobban.
2/7 A kérdező kommentje:
Szóval tényleg szeretik, nem csak poénból, divatból, vagy "kényszerből" eszik?
jan. 1. 20:27
3/7 anonim válasza:
A svédek nem. Tényleg sokan szeretik. Persze azért ez mindenkinél egyéni preferencia, hogy mennyire bírja a szagokat, de azt mondta, hogy annyira nem borzalmasan büdös mint ahogy a videókban elő adják.
4/7 Metionin válasza:
Sokfajta híresen undi étel van, amit kb. csak az szeret, aki azon nőtt el és megszokta. De ők tényleg szeretik, különben nem ennék, nem csinálnák. Régen muszáj volt a mai szemmel kicsit furán tartósítani a kaját, ma már nem lenne erre szükség. A surströmming amúgy nem akkora durranás, büdösnek büdös, íze kb. nincs, az állaga borzalmas. De nálam nem hányinger kategória, különösebb rosszullét nélkül megkóstoltam anno csak semmi élvezeti értékét nem láttam. Gondolom az se mindegy, milyen ételekkel találkozott addig a kóstoló. Nekem a hagymás vér is kb. ugyanennyire undorító, azt is megkóstoltam egyszer de elég is volt.
5/7 anonim válasza:
Szkenner operátorként volt a kezemben néhány dia a világ legjobb sajtjairól. Mindegyik elképesztően ronda. A legszelídebb úgy nézett ki, mint egy korhadt fadarabab. De volt kukacok járta, meg mintga egy fekélyes làb lenni. És a cikk szerint rettentő büdösek.
És méreg drágán el lehet adni.
6/7 anonim válasza:
"Videókban kóstolnak surströmminget, alig tudják lenyelni,"
Mert puhányok vagy megjátsszák magukat.Tessék ő például nem öklendezik tőle:
7/7 anonim válasza:
Nyilván ez náluk teljesen normális és fogyasztják.Keleten még a kimchi megy az is szagos
Más meg a disznósajttól lenne ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!