Milyen mézet vettem?
Egy magánháznál vettem, termelőktől itt a kisvárosunkban.
Azt mondta, azért nem átlátszó, mert ők valamit kihagynak belőle, amit a boltiba bele tesznek.
Elvileg vegyes méz.
1literes befőttes üvegben van, eléggé citromsárga színe van és azt hittem majd "feloldódik" ha szoba hőmérséklethen hagyom, de nem..
Ilyen kanalazható, kristályos vagy kásás 🤔 állaga van
Ízre annyira nem hasonlít a mézre amit a boltban veszek.
Én "csak" mézeskalács készítéséhez vettem volna, de vajon ez a "méz" alkalmas lesz rá?
Köszönöm szépen a segítséget.
A leírásból azt gondolom hogy kristályos lehet.
Például akkor szokott kristályosodni, ha valamiért némi repceméz kerül bele.
De akár az egész is lehet repceméz, az is olyan szokott lenni amit leírtál.
Én a bolti macimézből is vettem már kristályosat. Kanállal elhasználtam. Úgy tudom természetes folyamat.
Cukrosodásnak hívjuk, valószínű repceméz vagy szőlőcukor került bele.
Ha hideg helyen tárolod, hamarabb elindul a folyamat.
Az enyém már szinte teljesen összeállt, mert több éves, sütibe jó volt.
Tedd forralt vízbe amig megolvad vagy mikrózd meg alacsony fokozaton és újra folyékony lesz
Egyébként onnan tudod hogy igazi a méz és tényleg méhek csinálták és nem hamisított, hogy kristályosodásra hajlamos. Tehát tuti jót vettél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!