Pizza feltét nagy kérdése, ti melyik változatot preferáljátok?
Alul? Na ilyet még nem hallottam...
Bocs, Olaszországban élek, a sajtot a kemencéből kivette forró pizzára szokták szórni.
....ja, és mi az a feltét?
Azt úgy hívják hogy paradicsomszósz.
Sajnos Magyarországon a pizza, többnyire konzervpizzakrémes kenyérlángos szokott lenni.
Olaszországban valószínűleg jobb anyagokat használnak, és nagyobb hozzáértéssel. De ott sem minden tökéletes.
Az alul felül kérdés azért merül itt fel, mert többnyire készen, félkészen vesszük legalább a tésztát.
Többnyire trappista sajt kerül rá és nem utólag. Ha az van felül, akkor összeolvad, összesül, és egy gusztustalan és kemény kérget képez.
#8
Ezt azért nem jelenteném ki általánosan. Nagyon sok pizzéria üzemel itthon és nagyon sok helyen kaphatunk ízletes pizzát, aminek a tésztáját ők gyúrják, a paradicsomszószt saját maguk készítik, főzik. Az olasz pizzával meg kár összehasonlítani, mert a magyar ember szereti a bőséges, húsos, sajtos, stb. feltétet. Különben van Olaszországban élő ismerősöm, aki elárulta, ott is vannak ehetetlen, hitvány, pizzának nevezett valamik, amiket hajazna bármelyik magyar pizza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!