Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Pizza feltét nagy kérdése, ti...

Pizza feltét nagy kérdése, ti melyik változatot preferáljátok?

Figyelt kérdés
Sokszor láttam már mindkét változatot, így felmerült bennem a kérdés.

nov. 21. 10:38
A kérdező szavazást indított:
alul sajt, felette feltét
alul feltét, felette sajt
35 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
35%
Alul a sajt. Így nem szárad ki.
nov. 21. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Szeretem, ha megpirul a sajt, szóval otthon azt teszem rá utoljára. De az éttermi, alul sajtos verzió is teljesen jó.
nov. 21. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Én teszek sajtot alulra felülre is :D
nov. 21. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
Felülre jobban szeretem.
nov. 21. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
75%
Mindkettőt szeretem. Otthon általában felülre kerül a sajt
nov. 21. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 jpeacefuler ***** válasza:
88%
Alul jobb a sajt. Ha fölé kerül, akkor az alászorult feltét gőze eláztatja a tésztát.
nov. 21. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
28%

Alul? Na ilyet még nem hallottam...

Bocs, Olaszországban élek, a sajtot a kemencéből kivette forró pizzára szokták szórni.

nov. 21. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
9%

....ja, és mi az a feltét?


Azt úgy hívják hogy paradicsomszósz.


Sajnos Magyarországon a pizza, többnyire konzervpizzakrémes kenyérlángos szokott lenni.

nov. 21. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

Olaszországban valószínűleg jobb anyagokat használnak, és nagyobb hozzáértéssel. De ott sem minden tökéletes.

Az alul felül kérdés azért merül itt fel, mert többnyire készen, félkészen vesszük legalább a tésztát.

Többnyire trappista sajt kerül rá és nem utólag. Ha az van felül, akkor összeolvad, összesül, és egy gusztustalan és kemény kérget képez.

nov. 21. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 jpeacefuler ***** válasza:
100%

#8

Ezt azért nem jelenteném ki általánosan. Nagyon sok pizzéria üzemel itthon és nagyon sok helyen kaphatunk ízletes pizzát, aminek a tésztáját ők gyúrják, a paradicsomszószt saját maguk készítik, főzik. Az olasz pizzával meg kár összehasonlítani, mert a magyar ember szereti a bőséges, húsos, sajtos, stb. feltétet. Különben van Olaszországban élő ismerősöm, aki elárulta, ott is vannak ehetetlen, hitvány, pizzának nevezett valamik, amiket hajazna bármelyik magyar pizza.

nov. 21. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!