Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Megromlanak-e a fűszerek?

Megromlanak-e a fűszerek?

Figyelt kérdés

Nagyim kapott egyszer ajándékba rengeteg (de tényleg sokféle) minőségi fűszert, hozzájuk illő tárolóban. Zöldnövények őrleményétől kezdve curryn és különlegesebb fűszereken át fahéjig mindenféle van benne - tehát nem ilyen mindenféle adalékanyaggal megspékelt keverékek, hanem valódi fűszerek. Légmentesen lezárva üvegben vannak mind. (Nem házilag, gyárilag.)

Csakhogy ő nem is gondolt rá, hogy ez romlandó lenne, csak azt nézte, hogy szép hasznos konyhai szett, jó lesz az majd valamikor... tudjátok, milyen ez. :D

Most került elő, 2019-ben lejárt minden fűszer. Nem bontottam fel őket, de állagra tökéletesnek tűnnek. Sajnálnám kidobni...

Szóval a kérdésem az... a fűszerek mennyire romlanak meg? A só az tudom, hogy nem, hiába van ráírva, a bolti keverékek mondjuk egy év alatt csomósak lesznek, de a rendes fűszerek mennyire romlanak meg? El mernétek használni, vagy instant kuka az egész?

nov. 15. 20:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A füszereknek az egyedüli "baja" az lehet, hogy az aromája csökken, illetve amiben illóolajok vannak, azok esetleg avasodhatnak, de egészségre nem lesznek ártalmasak, megbetegedni nem lehet tölük.

Ha illatra, kinézetre normálisak, akkor nyugodtan lehet használni.

nov. 15. 20:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha bontatlan és nem érte fény, az segít. Egy kóstolást mindenképp megér, én nem dobnám automatikusan ki csak azért, mert régi.
nov. 16. 00:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg jó még,fűszerek nehezen romlanak.
nov. 17. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!