Melyik a legegészségesebb zsiradék/olaj főzéshez sütéshez?
Mennyiség ami nagyon számít, választhatsz te hiper szuper egészségeset is, ha minden tocsog benne, az ugyanúgy rossz.
Meg a használat se mindegy.
Amelyik nincs elégve (karciogén), illetve amelyikeknek stabilabb a szerkezete.
Emiatt szokták kerülni a pálma, szója, napraforgó olajat meg a margarint. Könnyebben szétzilálódnak, meg magasabb a telített zsír is.
Már bocsánat!... Állati zsír soha nem lesz egészséges vagy egészségesebb a növényitől. Még úgy sem, hogy elkezdték démonizálni a transzzsírsavakat.
Egyébként szerintem a kókuszolaj a legjobb, viszont nem használható akármire. Például olyan állaga van, ami főzelékhez nem jó és ahhoz étolajat használok. Sütésre a legjobb. Én az állati zsírtól írtózok is. Meg úgyszólván logikája vagy értelme sincs, ha az ételben egyébként nincs állati rész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!