Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyik a legegészségesebb...

Melyik a legegészségesebb zsiradék/olaj főzéshez sütéshez?

Figyelt kérdés
nov. 3. 17:07
 1/10 anonim ***** válasza:
61%
Disznó,kacsa,libazsír.
nov. 3. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
41%
Amiket az első írt, plusz extra szűz olívaolaj.
nov. 3. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Amíg keveset használsz, mindegy, ha meg sokat, akkor mindegyik árt.
nov. 3. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
65%
Teljesen mindegy, ha nem tocsog a zsírban az étel és nem minden nap zsírban sült kaja a menü. Nálam egy normál méretű Vénusz hónapokig kitart.
nov. 3. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
34%
szőlőmagolaj nem jó?
nov. 3. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
NEM. AZ nem fözésre való, másrészt ha melegíted, minden értékes összetevö eltünik belöle
nov. 3. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
Mindenről kiderítették már, hogy egészségtelen, aztán hogy mégse, de mégis, szóval én már nem törődök vele, használom ami ízlik. Tedd azt te is.
nov. 3. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Mennyiség ami nagyon számít, választhatsz te hiper szuper egészségeset is, ha minden tocsog benne, az ugyanúgy rossz.



Meg a használat se mindegy.

Amelyik nincs elégve (karciogén), illetve amelyikeknek stabilabb a szerkezete.


Emiatt szokták kerülni a pálma, szója, napraforgó olajat meg a margarint. Könnyebben szétzilálódnak, meg magasabb a telített zsír is.

nov. 3. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
29%
Sokan a mangalicazsírra esküdnek
nov. 4. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Már bocsánat!... Állati zsír soha nem lesz egészséges vagy egészségesebb a növényitől. Még úgy sem, hogy elkezdték démonizálni a transzzsírsavakat.

Egyébként szerintem a kókuszolaj a legjobb, viszont nem használható akármire. Például olyan állaga van, ami főzelékhez nem jó és ahhoz étolajat használok. Sütésre a legjobb. Én az állati zsírtól írtózok is. Meg úgyszólván logikája vagy értelme sincs, ha az ételben egyébként nincs állati rész.

nov. 8. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!