A csavart tésztának és a spagettinek tényleg más íze van?
Figyelt kérdés
Én személy szerint sokkal jobban szeretem a spagettit. Nem is a formája hanem az íze miatt. De nem hisznek nekem hogy más íze van. Tényleg különbözik az íze vagy csak beképzelem😱okt. 20. 09:13
1/6 A nagy Levin válasza:
Ha ugyanolyan tésztából van, akkor ugyanolyan az íze. Esetleg pszichésen másnak érzed. Persze függ az elkészítési módtól is. Ha más fajta a tészta, akkor lehet más íze.
2/6 A kérdező kommentje:
Nem én készítem😅 bolti
okt. 20. 09:30
3/6 A nagy Levin válasza:
#2 akkor máshogy fogalmazok, az ugyanolyan fajta (értsd pl. Gyermelyi spagetti, makaróni, csavartcső,stb., persze ha az egyik durum, a másik teljes kiőrlésű, akkor más a helyzet) tésztának ugyanolyan íze van.
4/6 anonim válasza:
Alapvetően nincs mas íze. Minden tészta liszt es/vagy tojás. De mivel máshogyan van formálva, máshogyan fogod érzékelni. Egy vékony tésztánál kevesebb lesz a tészta íz, egy vastagabbnal több, másmilyen lesz a tészta és a szósz aránya
5/6 anonim válasza:
Érezhetsz más ízt, ha nem ugyanattól a gyártótól van. Pl. a gyermelyi csavart tészta összetevői: búzaliszt és tojás, a barilla spagetti pedig durumliszt és ivóvíz. De a gyermelyi spagettiben ugyanúgy van tojás. [link]
6/6 anonim válasza:
Habár az alapanyag ugyanaz, az eredmény nem. Más íze van, mert a forma miatt máshogy veszi fel a szószokat, ízeket.
Ha nem lenne különbség, nem készülne ennyi féle, és nem lennének bizonyos tésztafélékhez kitalált receptek.
A csavart tésztán jobban megülnek a krémes sajtos szószok, rakott tészta ételekhez ideális. A szósz bele tudj menni rendesen, és nagyobb darab dolgokkal is jobban keveredik, pl tészta salátában.
A spagetti inkább könnyed nyárias szószokhoz illik. Nagyobb darab zöldségek, hús, lecsúsznak róla.
Szóval valszeg a semlegesebb ízeket szereted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!