Más európai országokban is ilyen drágák a tengeri élelmiszerek (pl. királyrák, lazac), mint nálunk?
Persze, kinek, mi a drága.
Aldis füstölt lazac nagyon finom, nemrég néztem a Lidl-ben királyrákot, de ezek mind 7000+ Ft / kiló. A garnéla még drágább.
Akkor egy életképet ide. A tengerparti nyaralóban minden reggel 7-kor arra ébredtünk, hogy jött egy pickup truck-kal a halas, azt kiabálva a helyi nyelven, hogy halat tessék! Valamelyikünk kiment egy kisebb vödörrel és potom pénzért telerakta ilyen kis 5-6 centis halakkal. Nem tudom mifélék voltak, nem ertek hozzá. Úgy ahogy voltak pucolás belkül mentek a forró olajba. Isteni reggeli volt, megunhatatlan. De ha reggel korán bementél a közeli városba a kikötőbe, ott már sorban álltak a helyiek a halbolt előtt. Már rakodtak ki a halászhajók, és vehetted a friss cuccokat, szerintem jó áron. Vagy befizettünk hajókirándulasra egy kis halaszhajóra, összesen volt vagy 8-10 vendég, mentünk a szigetek között, közben húzta a hálót, majd amit fogtunk azt ott a fedélzeten negfőzték, valami isteni volt. Na most nem volt vészesen drága, de a legfontosabb, hogy ezek tenger nélküli országban egyszerűen nem létező élmények és árak.
Étteremben persze lehetett drága halakat mégdrágábban enni, meg tintahalat rántva, de aki a Földközi tenger partján az indiai óceánból származó mirelit tintahalat akar enni, az nagyobb őrültségekre is képes
5-ös!
A rák és a lazac volt a kérdés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!