Az “új” Oreo-nak tényleg kakaósabb a keksze?
Figyelt kérdés
Direkt az idézőjel, mert igazából ugye nem új, csak úgy van reklámozva hogy elvileg kakaósabb a keksz része. Aki már próbálta lehet észrevenni a különbséget?szept. 26. 12:00
1/5 anonim válasza:
megújult recept, ez is szerepel felirattal…
Nem próbáltam még
2/5 anonim válasza:
Még nem kóstoltam, de nekem az ilyen kényszerújítások amúgy is a vicckategóriát súrolják. Beszél a reklámban arról, hogy így eredeti íz meg úgy, aztán fogják, és az eredetibe (elméletileg) plusz kakaót tesznek. Hahó, az onnantól nem lesz AZ eredeti, mert megváltoztatták a receptet.
Ahogy pl. a Coca-Cola vagy a Nutella mindenféle átmódosítása sem lesz már az eredeti, attól, hogy eredetinek hívják.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 2-es, ebben egyetértek veled!
szept. 26. 12:26
4/5 anonim válasza:
Ez azért van, hogy kikerüljenek a népegészségügyi termékadó alól. A Fanta is a szomszédos országokban sokkal jobb, itthon egy lebutított változat van, mert minden bizonnyal a kutya se venné az eredetit az adóval megemelt árán. Persze a kormány sem hülye, idővel átszabja az adót, mert látja hogy kibújnak alóla, erre a gyártók ismét változtatnak a recepten, hogy kikerüljenek alóla. De valahogy el kell adni a változást, mert ha suttyomban megváltoztatják, az emberek azt fogják érezni, hogy rosszabb lett és nem fogják megvenni. Ezért kell a változást pozitív dologként reklámozni, hogy az emberek azt higyjék, hogy miattuk jobbá tették. Sokan beveszik.
5/5 anonim válasza:
“ Coca-Cola vagy a Nutella mindenféle átmódosítása sem lesz már az eredeti, attól, hogy eredetinek hívják.”
Így van. Viszont a Coke a szirupokat az adott ország leányvállalatainak leszállítja, ahol felöntik/palackozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!