Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mikor romlik meg a sajt?

P.O.C. kérdése:

Mikor romlik meg a sajt?

Figyelt kérdés
Sima trappista sajtról van szó. Édesanyám szerint mikor megjelenik a felületen az a fehér liszt szerű penész, azt csak le kell róla vágni, és a többinek nincs baja. De én már utána kesernyés ízét érzem, nem olyan mint friss korában.

szept. 22. 06:49
 1/4 Matematek válasza:
56%
Ha már van feltűnő jel hogy penészes akkor már az egész ételben benne van a penész gomba.
szept. 22. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
54%

Nyilván nem lesz annyira friss ízű de levágva a penészes részeket fogyasztható.

Nem jó nejlonban tárolni inkább egy zárható doboz abban kevésbé romlik.

szept. 22. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
60%

Ha már megjelenik a penész, akkor a sajtban már mindenhol szabad szemmel nem látható penészgomba-fonalak vannak. Ráadásul ha már valahol láthatóan megjelent, akkor a sajt többi részén is még szabad szemmel nem látható félig-meddig kifejlődött penészgomba-telepek lehetnek. Ezért a kesernyés íz. Ugyanez a helyzet a kenyérrel is.


Természetesen ebben az állapotban még ehető. Nem lesz bajod, maximum gyomorrontás, ha valakinek a szervezete nagyon nem bírja.

szept. 22. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Senior Séf ***** válasza:
A nemespenész vastagsága valamikor a sajtok értékmérője volt. Persze ez a mai sajtnak látszó tárgyakra messze nem igaz. Dobd ki az egészet, vegyél másikat. (De valami jobb fajtát.)
szept. 25. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!