P.O.C. kérdése:
Mikor romlik meg a sajt?
Figyelt kérdés
Sima trappista sajtról van szó. Édesanyám szerint mikor megjelenik a felületen az a fehér liszt szerű penész, azt csak le kell róla vágni, és a többinek nincs baja. De én már utána kesernyés ízét érzem, nem olyan mint friss korában.szept. 22. 06:49
1/4 Matematek válasza:
Ha már van feltűnő jel hogy penészes akkor már az egész ételben benne van a penész gomba.
2/4 anonim válasza:
Nyilván nem lesz annyira friss ízű de levágva a penészes részeket fogyasztható.
Nem jó nejlonban tárolni inkább egy zárható doboz abban kevésbé romlik.
3/4 anonim válasza:
Ha már megjelenik a penész, akkor a sajtban már mindenhol szabad szemmel nem látható penészgomba-fonalak vannak. Ráadásul ha már valahol láthatóan megjelent, akkor a sajt többi részén is még szabad szemmel nem látható félig-meddig kifejlődött penészgomba-telepek lehetnek. Ezért a kesernyés íz. Ugyanez a helyzet a kenyérrel is.
Természetesen ebben az állapotban még ehető. Nem lesz bajod, maximum gyomorrontás, ha valakinek a szervezete nagyon nem bírja.
4/4 Senior Séf válasza:
A nemespenész vastagsága valamikor a sajtok értékmérője volt. Persze ez a mai sajtnak látszó tárgyakra messze nem igaz. Dobd ki az egészet, vegyél másikat. (De valami jobb fajtát.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!