Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hentesáruknál a "kézműves"...

Hentesáruknál a "kézműves" megnevezés mit jelent?

Figyelt kérdés
Egyre több helyen látom azt hogy kézműves hentes.

aug. 13. 13:05
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

Nem nagyipari hanem hagyományosan készült.De egyébként divat mindenre ráaggatni a kézművest akkor jobban megy.

Pl egy sör is inkább kisüzemi mint kézzel készített.

Talán hentes árura is ez lenne a legjobb szó.

aug. 13. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
Egy közepesen szar marketing fogáson kívül, az ég világon semmit nem jelent.
aug. 13. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
13%

" nagyipari hanem hagyományosan készült."

:D

Hát, ezt azért még nem tudták átvenni a robotok, úgyhogy a nagyiparinál, pont ugyanúgy minden kézzel (és késsel) történik, mint a kisüzeminél.

aug. 13. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
67%

"a nagyiparinál, pont ugyanúgy minden kézzel (és késsel) történik"


Te sem láttál még húsüzemet, embert jóformán nem lehet látni, a sor egyik végén bemegy a levágott állat, a másik végén meg kijön a hús - hentesáru.

aug. 13. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
67%

4. vicces alakú robotok

[link]

aug. 13. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
52%
Robotok: [link]
aug. 13. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
56%

Gyakorlatilag semmit, csak marketing szöveg, ami mögött vagy van bármi kisipari, házias jelleg vagy nincs.

A leggyakoribb házias jelleg a higiénia teljes vagy részleges hiánya.

De nézzük, mit is mond a magyar élelmiszerkönyv, azaz törvényileg mi nevezhető annak:

"Kézműves/kézmíves élelmiszernek nevezhető az az egyedi jelleggel bíró termék, amelynek előállítása során a különös gondosság, a „mívesség”, a kézzel végzett és a szaktudás által irányított munkafolyamat dominál.

Kézműves terméket elsősorban kézi technológiával állítanak elő. Egyes munkafolyamatok gépesíthetők, azonban az előállításnak a közvetlen emberi irányításon és a kézi munkavégzésen, emberi erőfeszítésen, tapasztalaton kell alapulnia."

Ez így eddig elég gumi szabály, ami szinte bármire ráhúzható. De nézzük tovább:

"Kézműves termék előállítása során törekedni kell a felhasznált adalékanyagok, technológiai segédanyagok mennyiségének csökkentésére, valamint a természetes anyagok felhasználására. Nem használhatók fel az alábbi csoportokba tartozó összetevők:

- pótanyagok,

- imitátumok,

- mesterséges színezékek,

- aromák (egyes termékcsoportoknál engedélyezhető)

- édesítőszer,

- ízfokozók."

Na jó, itt már legalább a mesterséges ízfokozók és színezékek tiltva vannak, de annak fényében, hogy pl a bíbortetű természetes és ezzel lehet festeni a kézműves parizert rózsaszínesre, azért ez is elég gumi szabály.

[link]

aug. 13. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Te sem láttál még húsüzemet, embert jóformán nem lehet látni,"


Vagy te nem láttál!

Attól, hogy ilyen is létezik, még a nagyüzemi húsfeldolgozók 99%-ában emberek dolgoznak!

Magyarországról is százak dolgoznak holland, német, stb.. óriás húsüzemekben, ahol több tíz tonna húst dolgoznak fel naponta.

És nem az a dolguk, hogy bekapcsolják a robotokat...


Nyilván nem kézzel fognak nekiállni csontot fűrészelni, ilyesmire vannak gépek, de a húst részeire szedni, kicsontozni, letisztázni...

azt okoskodó barátom, mind emberek végzik!

Jó reggelt kívánok:

https://www.youtube.com/watch?v=291eTcyFt-0

aug. 13. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 gungasam ***** válasza:
Vannak olyan (főleg vidéki) hentes boltok, amelyek mivel kicsi a bolthálózat viszonylag kis üzemben készítik a termékeiket házilagos jelleggel. Az ilyen kolbászban "rendesen" benne van a fűszer, általában nincsen annyira péppé őrölve a hús benne és friss. Ilyen a párizsijuk is, keveset gyártanak így hamar elfogy, mindig friss és nem igazán kell bele tartósítószer. Nálunk például mindig hétfőn hajnalban van a vágás, olyankor készítenek májast , disznósajtot s a többit. Nem írom le a hely nevét mert nem cél a reklám de azt jelenti a kézműves hentesáru, hogy olyan mintha házilagos volna. Nyilván amíg bárki kiírhatja addig visszaélés is lehetséges a minősítéssel.
szept. 9. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 gungasam ***** válasza:
0%
A nagyüzemi húskészítésnél gusztustalanabb dolgot nehéz elképzelni...Oda nagyon vastag gyomor kell. A házias vagy kisüzemi húskészítményt is készíthetik gusztustalan körülmények közt, mosatlanság, patkányok, legyek és a hűtés hiánya. Ezért fontos, hogy az ember ismerje a hentesét mint az autószerelőjét, ügyvédjét vagy a kardiológusát...
szept. 9. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!