Fagyinak vagy jégkrémnek nevezed a boltban kapható dobozos termékeket, mint pl. Carte d'Or, Ledo vagy akár sajátmárkás termékek?
Figyelt kérdés
júl. 15. 12:42
A kérdező szavazást indított:
fagyi
jégkrém
31 szavazat
2/8 anonim válasza:
Noha tudom, hogy jégkrém, fagyinak szoktam nevezni.
4/8 anonim válasza:
Megint más jobban tudja nálam, hogy mit teszek.
5/8 anonim válasza:
Elvileg ugyanaz a termék más csomagolásban. Más nyelveken, pl. az angolban ugyanúgy ice cream, gondolom a jégkrém ennek tükörfordítása, a fagyi, fagylalt szó sokkal régebbi. Ennek ellenére én is jégkrémnek hívom a boltit, és fagyinak a cukrászdait.
6/8 anonim válasza:
A fagyi az fagyi, a jégkrém meg jégkrém .
Erről ennyit.
8/8 anonim válasza:
Ebből én azt szűröm le, hogy fagylaltból lehet jégkrém, ha lefagyasztják, de csak a jobb minőségű jégkrémből lehetne fagylalt, ha nem lenne kritérium, hogy helyben készül. Azaz jégkrém esetén alacsonyabbak (errefelé) az elvárások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!