Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hol tudok 100%-os citromlét...

Hol tudok 100%-os citromlét venni, vagy jobban járok, ha magamnak facsarom?

Figyelt kérdés
Fügét szeretnék aszalni, és a chatgpt azt javasolja, hogy forrázhatom 10 másodpercre citromleves vízben, így jobban megmarad a színe és az íze.
júl. 10. 08:13
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Én a Rauch vagy Pfanner márkájút szoktam 1 literes, lime és citromlé is. Ecofamilyben, drogériákban lehet kapni, néha Aldiban, meg régen a Tescoban is volt, de mostanában nem látom.
júl. 10. 08:19
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
Akkor inkább facsard magad mert a 100%-os is csak sűrítményből készült.
júl. 10. 08:26
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Citromos vízhez teljesen jó a citrom leve, vagy az 50%-os is (pl. Olympos). De van 100%-os, Metroban, Intersparban. Az pici flakonban van.

Azok az 1 literesek, amiket az első írt, üdítők, citromlé sűrítményből, tehát igazából nem 100%-ban citromlé.

júl. 10. 08:59
 4/6 anonim ***** válasza:
84%

"10 másodpercre citromleves vízben"

Ha amúgy is felhígítod 10 vagy 20-szorosára, akkor egyet értek a 3-massal, totál fölösleges a 100%-os citromlé. Ha 50%-osat használsz, kétszer annyit teszel a vízbe, mint amennyit a frissen facsartból tennél, és kész.

júl. 10. 09:36
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Egy frissen facsart citromból biztos, hogy citromlevet facsarsz, egy palackozott lé lehet eredeti, vagy aromából kevert, ki tudja...

Ehhez a 100 százalékos, meg akárhány százalékos kérdéshez annyit, hogy fogsz két citromot.

Az egyik friss, lédús, kifacsarod a levét, az 100 százalékos.

Fogsz egy másik citromot, ami már fonnyadt, nedvességtartalmából beszített.

Kifacsarod a levét, az is 100 százalékos.

A két facsarás ugyanolyan?

Valószínűleg nem, pedig mindkettő citromból kifacsart lé.

júl. 10. 10:26
 6/6 anonim ***** válasza:
55%
Én szoktam gyümölcsöket citromos vízbe áztatni, hogy ne barnuljon be, ha nem rögtön esszük meg, pl. valami édességbe, desszertbe kell. Teljesen jó az 50%-os is.
júl. 10. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!