Milyen különlegesebb, azaz kevésbbé ismert bogrács kaják vannak még a jól ismerteken kívül, amiket túrázáskor könnyű elkészíteni?
Kérdezö: te miket ismersz? Ha felsorold, könnyebb olyanokat javasolni, amit még nem ismersz
Egyébként minden levesfélét lehet, kevés lével föételnek jók, minden szaftos húsos és húsmentes ételt, szóval elég nagy a választék.
Gyalogtúra? Ott nemigen bográcsozunk, mert mindent cipelni kell és minden deka számít. Max egy kis kempingfőzőn melegítesz konzervkaját.
Túrázás közben bogracsolni?
Jó hegy paprikás krumplira valót el tudsz cipelni.
Mondjuk ha ez megvan mehet pince pörkölt.
Plusz rettentő sokáig is tart. Ettől függetlenül nálunk van az erdőben (a parkolóhoz közel) több bográcsozóhely is, és szoktak is ott főzni csoportok.
Tényleges túrázásnál kb ez a kaja:
Gondolom, inkább sátrazós, vagy hasonló buliról van szó.
Ami szerintem gyorsan megvan, és nem kell hozzá nagy tudás:
-kolbászos lecsó, esetleg, ha elfogy, akkor tojásos-kolbászos
-Öhöm
-Paprikás krumpli kolbásszal
-pörköltök, vörösbabbal egybefőzve (az egyik legjobb a kakaspöri, vagy az üregi nyúlból pörkölt)
- Halászlé
- esetleg nyárson kárász-dévérkeszeg, ha pecázás is történik a kiruccanás alatt
alufóliába csavart hús a parázson/hamuba sütve az ugyanígy sütött krumplival.
-Saslik
Amúgy nézelődj a neten, elég sokféle szabadtéri tűzőn bográcsban/nyárson készült kaját találsz, valami macerás, de van jó pár ami nagyon egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!