Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Piacon, hentesnél vásárolt,...

Piacon, hentesnél vásárolt, kimért csirkehúsban is lehet élelmiszeripari foszfát?

Figyelt kérdés

Vesebetegként szeretnék minél kevesebb olyan anyagokat bevinni, mint amikről a cikk szól:

[link]



ápr. 24. 15:39
A kérdező szavazást indított:
Igen, lehet.
Nem, mert azok nem iparilag előkészítettek.
7 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Fosztfátok a pácolt, sózott, füstölt árukban vannak, a friss, nyers húsokban nem.

Viszont a piacon nem vennék húst, az nem bevizsgált, sokféle fertözést lehet töle kapni, csak hivatalos engedéllyel müködö hentesel lenne szabad.

ápr. 24. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
A nem pácolt, csomagolt nyers csirkehúsban, halakban is van, a cikkben is leírják.
ápr. 24. 15:56
 3/10 A kérdező kommentje:
"...a különböző foszfátsókat tartósításra, antioxidánsként (pl. húskészítmények, előkészített baromfi, sertéshúsok, halak)... használják."
ápr. 24. 15:59
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
3-as: ez nem a FRISS húsokat jelenti!
ápr. 24. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 hollófernyiges ***** válasza:
65%

"a friss, nyers húsokban nem"


Elvben nem kéne hogy legyen, de a gyakorlatban belerakják, hogy a hús több vizet szívjon fel.

ápr. 24. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
De, a friss, nyers húsokban is. Az "előkészített baromfi" szerinted mit jelent? És ha idézel "a friss húsokban nem", akkor a forrást is idézd.
ápr. 24. 18:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Bocs, 5-ös, nem neked szólt, félreértettem, azt hittem, a 3-as folytatta, és nem olvastam végig.
ápr. 24. 18:03
 8/10 A kérdező kommentje:

„A friss húsokat gyakran vízből, nátriumból, foszforból, káliumból és antioxidánsokból álló oldattal fecskendezik be. Ez a húsfajta gyors megoldást kínál a fogyasztónak a napi élelmiszer-tervezéshez. Ezenkívül az adalékanyagok megőrzik a hús integritását a főzés során. A foszfátsók segítenek megőrizni a jó színt, megtartják a nedvességet, és megakadályozzák a hús avasodását, ami azt jelenti, hogy az ezeket az adalékokat tartalmazó húsok eltarthatósága hosszabb, és vonzóbb a fogyasztók számára. Ezek a húsok azonban nagy mennyiségű nátriumot és foszfort tartalmaznak.”


"A fagyasztott halat fagyasztás előtt nátrium-polifoszfát-oldattal előkezelik annak érdekében, hogy megakadályozzák a fehérjeveszteséget a kiolvasztási folyamat során..."

............

"Oftentimes, fresh meats are injected with a solution of water, sodium, Phosphorus, potassium, and antioxidants.15 This type of meat provides the consumer with a quick solution for daily food planning. In addition, additives maintain the integrity of the meat during cooking. Phosphate salts help maintain good colour, retain moisture, and prevent the meat from going rancid, which means that meats with these additives have a longer shelf life and present a more appealing image to consumers. However, these meats provide high quantities of sodium and phosphorus."


"Frozen fish is pre-treated with a sodium polyphosphate solution prior to freezing in order to prevent the loss of protein during the thawing process..."


[link]

ápr. 24. 18:30
 9/10 A kérdező kommentje:
# hollófernyiges A válaszod amúgy nem én pontoztam le.
ápr. 24. 21:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Akkor Bp-en hol lehet foszfátmentes húst kapni?
ápr. 24. 21:23

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!