Jalapeñot tettem a pörköltbe, és a vendégek meg se ették. Jogosan haragudtak meg?
Csípős ételt csak akkor adunk vendégségben, ha 1000% biztos, hogy minden vendég szereti és akkor is csak épphogy kicsit csípősen. Amúgy nincs bajom a csípős ételekkel, csak nem mindig és nem mindegyiket eszem szívesen. A jalapenot meg kifejezetten utálom, és szerintem nem is illik egy magyaros ételbe.
Inkább az asztalra kellett volna kitenni erős pistát vagy szárított csilit. Esetleg csípős savanyút (is) kínálni a sima pörihez.
Pörkölttől én egy selymes, lágy szaftot várok el. A csípős íz teljesen idegen tőle. Ügyetlenül írtam az elsőt, de gondolom csípős és nem édes változat volt.
A csípősséggel volt bajuk, vagy darabosan maradt a paprika (na az sem illik a pörihöz).
Miért kellene megenniük azt, ami nem ízlik nekik? Hogy meg ne sértődj?
Én sem eszem meg azt, amit nem szeretek, akkor sem, ha a házigazda puffog. ;)
Volt régen egy sorozat valamelyik doku csatornán.
Mindegyik részben néhány amatőrt beengedtek séfnek egy estére az étterembe. Saját ötletüket is megvalósíthatták.
Persze előzetes zsűrizés után.
Az egyiknek volt egy kreálmánya. Chili általi halál nevet adta neki. Csokoládétorta volt, a tetején csokival bevont paprikával. Az egekig dicsérték…
…aztán mégsem engedték. Aki tortát kér, nem számít csípősre. És még valakinek tényleg baja esik.
Senki nem számít arra, hogy a pörkölt csípős. Nem is tudom, hogyan jutott eszedbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!