Melyik a jó mangó?
#10
Etiléngázt termel. De most, hogy jobban utánaolvastam, maga a déligyümölcs termeli, és inkább banánt meg papírzacskót írnak. Itt egy nem túl jó magyarsággal írt cikk:
Vagy:
Ezt meg a nosalty-n írják:
éretlen banán + papírzacskó + 1 paradicsom vagy 1 alma +1 éjszaka a pulton = érett banán
éretlen avokádó egyben + alufólia +sütő 10 percre 90 fokon = érett avokádó
éretlen mangó + rizs -+lezárt ételhordó 1-3 nap= érett mangó
éretlen ananász - > szára levág - > folpackkal letakar - > 1-2 napra hűtő = érett ananász
éretlen barack, szilva - > száras részével lefelé fordít, letakar 1-2 napra = érett gyümölcs
#11
köszi
túl késő :-), azóta vettem egy almát, amit négybe vágtam, együtt vannak egy légmentesen zárt nejlonban egy mangóval, és nem igazán érzékelek puhulást
kipróbálom ezt a rizs dolgot is, hátha
szóval attól tartok, a légmentesen nejlonban, légmentesen nejlonban nyers rizszemekkel, légmentesen nejlonban alma szeletekkel változatok csak városi legendák
tesztelés alatt: erkélyen közvetett napsütésben
várat magára: papír tasakban
#
azért vágtam 4-be az almát, mert azt olvastam, hogy az alma olyan gázt termel, ami felgyorsítja a mangó érését. nem kellett volna? de akkor mit csinál tulképp az alma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!