Milyen èlemiszert vesztek inkàbb màrkàsat ,vagy az olcsòbb màrkàtlant?(kecsap ,sajt ,felvàgott ilyenkere gondolok)
Sajtok esetében márkásat (Svájcban élek), csokiknál is.
Minden másból a no-name is megfelel.
en izre megyek nem markara. Ha valami markas es draga de izlik megveszem. De pl. a Tescos mustar nekem a legjobban izlik :-D na meg a Dijoni az a draga eredeti azt megveszem. De a bonduelle dolgok pl kifejezetten nem izlenek.
A joghurtoknal sem erzem hogy különbseg lenne a markas vagy no name cucc. A csokiknal erzödik ott maradok a markasnal (csakis eredeti kinder, twix, stb) es a coca cola termekeknel is.
Változó, bár szerencsére nem nagyon kell nézegetnünk az árcédulákat, így inkább a minőségre megyünk.
Tejet ritkán veszünk, növényi tejet használunk kávézáshoz, általában Alpro zabtej vagy a DM zabtej koncentrátuma.
Margarin: változó, többféle van, amit szeretünk, az egészségesebbeket preferáljuk, nem a legolcsóbb, főleg nem a sózott verziókat. Ezeket váltogatjuk, ha pl. vmelyikből van akció akkor abból veszünk kettőt (Vénusz, Flora, Bord Eve).
Vajat ritkán használok, egy-egy rántotta alá vagy pl. vajas zöldborsót csinálok köretnek, de azt anyutól kapunk, ő a piacon vesz nyers teljes tejet és mielőtt felforralja leszedi a tejzsírt és csinál belőle vajat (igen, nagyon ráér...) + ha pl. sütök valamit akkor veszek vmi jobb minőségűt.
Felvágottból leginkább Herz sonkák (esetleg Kométa), szalámit ritkábban veszünk, az leginkább Pick és szintén ritkán valami jobb minőségű kenőmájas, bár abból a kézművesek az igazán jó minőségűek. Virslit is ritkán szoktunk venni, egyre silányabb mind sajnos, én úgy látom.
Sajt: változó a márka, de a hétköznapokra is jobb minőségű gouda, emmentáli, trappista, Leerdammer light, néha camambert, piacon szoktunk kézműves sajtokat, érlelt trappista vagy kecskesajt pl., de a férjem egy Kvarg Lipót, szóval mi szoktunk arcpirítóan drágákat is venni. Natúr joghurt, kefír, tejföl (ez utóbbiból keveset használunk): na itt viszont semmi különbséget nem tapasztalunk a márkák között, itt a legolcsóbbat szoktuk levenni a polcról. Férjem cottage cheeset szokott venni, abból van 1 preferált márkája. Gyümölcsjoghurtokat, tejdesszerteket ritkán eszünk, olyankor találomra választunk valami jobb félét.
Majonéz = Globus light, ketchupből egy-két márka vált be, mustár a legolcsóbb, nincs különbség szerintünk (de mindig van itthon egy üveg minőségi francia magos mustár is).
Kenyérből leginkább magvas/kovászos/teljes kiőrlésű/tökmagos stb., egészséges verziót veszünk.
Viszont a tartós élelmiszerekben a sajátmárkás termékek minősége is tökéletesen meg szokott felelni, tésztából bármelyik durum, Tesco sajátmárkás pl. teljesen jó, ugyanígy a legtöbb konzerv, pl. csicseriborsó vagy babok, darabolt paradicsom, passata, kókusztej stb. - kb. a legolcsóbbat választjuk, nem futottunk még bele borzasztóan rossz minőségbe, fagyasztott borsó, bab, egyéb zöldségek ugyanígy. Kivétel a csemegekukorica konzerv, abból Bonduelle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!