Csirkehúsból készült, adalékanyagokat, glutént, szóját és sertéshúst nem tartalmazó KOLBÁSZT lehet kapni? Ha igen, hol?
kolbász – ‘bélbe töltött, fűszerezett darált (sertés)hús’.
Kolbász 1. Töltött húskészítmény. Apróra vágott vagy darált sertés- vagy lóhúsból és szalonnából készült, sóval, általában fűszerpaprikával és egyéb fűszerekkel készült húsáru, amelyet rendszerint állati bélbe vagy ritkán műbélbe töltenek. Sütve, főzve vagy nyersen eszik.
Ha nem lenne egyértelmű, segítek: a kolbásznak, mint olyannak, alapvetése, hogy köze van a sertéshúshoz. Amit szeretnél, az paradoxon, nem létező dolog.
Pontosan, a pulykakolbászban is van szalonna, sőt, sok esetben azt is sertésbélbe töltik.
Csirkekolbász meg nem is igazán jellemző, maximum valami szafaládés-virslis verzióban.
Köszönöm szépen a válaszokat. Az interneten rengeteg csirkekolbász recept van, de arra voltam kíváncsi, hogy valahol kapható-, ha gyorsan kellett volna.
#2. Én nem tehetek arról, hogy így nevezik, ne velem kötözködj.
Nagyon jól tudom, hogy pl a sonka is eredetileg miből van, mégis van már olyan, hogy csirkemellsonka, pulykamellsonka. Mások fogalomzavarait ne rajtam kérd számon.
Ez már így van az élelmiszeriparban évtizedek óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!