Házilag olajban eltett fokhagyma nagyon csúnyán bebarnult. Ehető ennek ellenére?
Azt olvastam a fénytől barnul be, de ez az ablak nélküli vaksötét spájz legsötétebb zugában állt.
Kemények amúgy, nincsenek megrohadva.
Lehet baj ha főzök belőle és megesszük, vagy csak esztétikai bibí?
Nem fura, nem tűnik bajosnak.
Viszont régen olvastam, hogy valami nem tudom milyen nevű baktérium súlyos betegséget okozhat, és fokhagymából is eredhet ez a baci.
Csak arra nem emlékszem, hogy milyen formájában lévő fokhagymából, illetve hogy mi a baci és betegség neve.
Most mikor az én sötétté vált fokhagymámat megláttam, eszembe jutott ez... Elbizonytalanodtam.
Viszont sok fokhagyma, nem dobnàm ki szívesen.
Köszi 6-os vVálaszoló! Valóban a botulizmus, ami nem jutott volna magamtól eszembe!
Így már rá tudtam keresni, ám azért a fejem vakarom....
Olyat nem talàlok, hogy felismerhető-e ránézésre, hogy az a fokhagyma vagy egyéb fertőzött.
Továbbá az sem teljesen egyértelmű, hogy hőkezeléssel elpusztult, ha mégis fertőzött?!
Pl ha olajban pirítom rántás alá, akkor igen nagy forróságban van... Vagy ha tepsiben szeletelt húsra vagdosom, akkor elég sokat sül, hogy elpusztult a baktérium, ha esetleg jelen lenne?!!!!!?
Vajon, vajon.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!