Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kidobjam, vagy ehető még?

Kidobjam, vagy ehető még?

Figyelt kérdés

Egy lezárható dobozban tárolok szezámmagot már kb egy éve, eddig semmi baja nem volt. Most viszont észrevettem, hogy a doboz egyik sarkában van egy kis hálós csomó.

Átkotortam az egészet, nem találtam benne más szennyeződést, semmilyen állatot sem, tisztának tűnik... muszáj ez esetben az egész adagot kidobni? Csak mert elég sok.

2024. febr. 2. 10:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tedd ki erkelyre stb madaraknak , beette a szu a moly ....
2024. febr. 2. 10:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Kiteszem a madaraknak.
2024. febr. 2. 11:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A "hálós csomó" valóban moly, vagy zsizsik jelenlétére utal.

Ezeknek a rovaroknak a lárvái sokszor már a betakarításkor ott rejtőzködnek a magvakban, semmi problémát nem okoznak, ha elfogyasztjuk azokat tudtunkon kívül, de amikor láthatóvá válnak, főleg gusztus kérdése, hogy további fogyasztásra is alkalmasnak ítéljük-e a magvakat.

Én is azt javasolnám, add a madaraknak, semmiképpen ne a kukába dobd ki, de fogyasztásra már nem jó, a magoknak egy része tönkrement, felfalták a lárvák, csak a maghéj maradt

2024. febr. 2. 11:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a választ!
2024. febr. 2. 11:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A hálóban mi van?
2024. febr. 2. 13:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezt már inkább ne használd.
2024. febr. 2. 13:14
 7/7 NTBS ***** válasza:
100%
Madáreleségnek jó lesz.
2024. febr. 2. 14:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!