Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » 6 éves gyerek megkóstolhatja...

6 éves gyerek megkóstolhatja a sushit?

Figyelt kérdés
Elég régóta mondogatja már, hogy szeretne enni sushit, kíváncsi az ízére.. Halakat és tenger gyümölcseit szoktunk enni, azt egytől-egyig nagyon szereti, de nyilván nem nyersen fogyasztjuk.. Szerintetek? Ti mikor adtatok először a gyereknek sushit?

2024. jan. 19. 23:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%

Semmilyen "nyers" sushi nem kezeletlen.

Attól sushi grade, hogy van egy pasztörizálási mód, ami során gyorsan le van fagyasztva, aztán kiengedve, és ez megöli a parazitákat, vírusokat, baktériumokat, mindent.

Esetleg ilyen eldugott afrikai helyeken szolgálhatnak fel tényoeg nyers kaját, de ha európában vagy Japánban vagytok, ne aggódj.

Olyan higénia lesz ott mint a NASAnál, a japánok azért elég profik az ilyesmiben.

Az EU is eléggé körmére néz az ilyen helyeknek, szóval ha itt ennél ilyet, tuti nem lesz baj.

(Vendéglátásban dolozom, van ilyemsibõl vizsgám is)

2024. jan. 20. 09:30
 12/16 anonim ***** válasza:
78%

Ja és ez az inverz pasztörizálási mód csak azokra igaz, amit ezzel a pecséttel veszel. A kifogás után bizonyos idõkereten belül, bizonyos körülmények közt, stb kell csinálni.

Ettől olyan drága ez, még a tengerparton is l.

Normál nyers hallal otthon ne bûvészkedj, mert az a hajó már elment, vagy eleve sose bolt megfelelõ.

Én ready-to-et hallal szoktam itthon sushit. Ez nem igazi sashimi de finom.

2024. jan. 20. 09:38
 13/16 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem semmi baja nem lesz neki tőle, max hasmenése lesz, de nem lesz életbe vágó baja, szóval szerintem nem kell félnetek attól hogy megpróbálja
2024. jan. 20. 11:26
 14/16 anonim ***** válasza:
78%

nekem a 2 evesem evett :-D sashimit is. szerinted Japanban nem esznek a gyerekek?

Persze nem mind1 hol es milyet... ilyen heba hoba "sushi" szeru baromsagos helyeknel en sem ennek nemhogy a gyerekem. A Nobut ajanlom Pesten

2024. jan. 20. 19:55
 15/16 anonim ***** válasza:
34%
Persze. A füstölt lazacos, és a vegán pl teljesen biztos, hogy biztonságos. Magatoknak is szoktatok csinálni? Mert a házi a legjobb, és tényleg tudjátok, mi van benne, nem olyan bonyolult és olcsóbb is. Én pl pont ma csináltam 3 rúd lazacos sushit (valójában maki) kB 2000 Ft-nyi alapanyagból. Ez legalább 30 db nagy maki. Még maradt is füstölt lazac.
2024. jan. 20. 20:31
 16/16 anonim ***** válasza:
83%
Persze. Legfeljebb nem ízlik neki.
2024. jan. 21. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!