Ha az élelmiszeripari hulladék halat "halrudacskának" hívjuk, akkor a hamburgerhús miért nem tehénkorongocska?
"Az egész kérdésnek csak a te fejedben van bármi értelme."
Csakmint a te frusztrált válaszdnak. A többi értelemhiányos feltételezésedet sem tudom, honnan szedted, hogy milyennek gondolom magam. Biztos valamiféle látó lehetsz.
A kuytát gondolom te sem láttad!?
9 igen, csak egyrészt ez a recept nem makaróni, másrészt semmi köze ahhoz a förmedvényhez, amit nálunk ilyen néven adnak.
Másrészt a milónói borda sem az a receptek szerint, mint amit magyarisztánban láttam, hogy odacsesznek a "gombás-milánói" makarónira egy rántott szeletet.
"9 igen, csak egyrészt ez a recept nem makaróni, másrészt semmi köze ahhoz a förmedvényhez, amit nálunk ilyen néven adnak."
Igen, mert az eredeti olasz ételt háznál már ezer felé cincálták.
Ez igaz pl a rizottóra, a carbonarára is. Az elsõ eredetileg nem tartalmaz rizibizit meg májat, de ez az olcsó, szóval az lesz benne szerda délután.
Illetve szegény carbonara tejszínt eredetileg sose látott, de mivel az emberek sok helyen félnek a nyers tojástól, ezért beletették.
Egyébként ha nagyon fel akarod bacni az agyad, keress rá hogy csinálnak az amerikaiak "gulyást". 💀💀💀
Minden sz@rt beletesz, szója szószt, Worcestershire szószt, még a gatyamadzagot is.
De ettől még ez egy magyar étel, nem találták ki a spanyol viaszt.
"Illetve szegény carbonara tejszínt eredetileg sose látott,"
Német fb-csoportokban mindig osztanak meg (szerintem provokatív céllal) ilyen "jó" tejszínes recepteket, majd 3..2...1 és ugranak is egymásnak a tejszínrajongók, meg a hagyománytisztelők. A vicc, amikor leírja hogy neki kell a tejszín, mert különben száraz, mert nem tudja rendesen elészíteni és sonkás-rántottás tésztát eszik.
"Egyébként ha nagyon fel akarod bacni az agyad, keress rá hogy csinálnak az amerikaiak "gulyást". 💀"
Hallottam. :)
Án attól kapok agyfaxt, amikor a németek gombát tesznek bele, szinte kötelező jelleggel. Dolgoztam egy helyen, ott legalább volt Gulasch gombával, meg Gulasch nach ungarischer Art, gomba nélkül, pikánsabban.
Egyébként azért van benne tejszín mert az amerikaiak élelmiszer iparai törvényei annyira lazák, hogy nem képesek olyan minõségû tojást forgalmazni, ami ehetõ lenne nyersen.
Szóval a dolog lényege, hogy ha valahol fura összetevôket vagy recept módosításokat látsz, annak az oka általában az eredeti alapanyag ottani ára, vagy elérhetõsége.
Gondolom itthon is ennének olasz pecorino és parmezán sajtot meg pancettát, de aztán ami az olcsóbb az a bacon meg az akármi ami volt épp otthon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!