A dr. Oetker gyümölcsös zabkásák egészségesek vagy egészségtelenek?
Nem fogyás a célom, szimplán változatos reggelit szeretnék.
Ízlenek a gyümölcsös ízűek.
Vettem már zabot is 1 kg-ot, azonban nem vitt rá a lélek még, hogy főtt tejbe öntsem és gyümölccsel ízesítsem vagy hogy joghurtba tegyem.
Most télen nincsenek sajnos bogyós gyümölcsök amiket tudnék bele tenni. Joghurtokból meg a natúr joghurtokat annyira nem szeretem.
Azonban felvetődött bennem a kérdés mennyire egészséges, ha ezt heti 2-3x eszem tejben megfőzve. A 10g cukor soknak számít reggelire, amit tartalmaz?
Gondolom úgymond a tejpor, kukoricakeményítő, citromsav, ezeket tartalmaz még, ezek nem nagy gondok.
De mi az hogy nem vitt rá a lélek hogy megfőzd a zabot vagy joghurtba tedd??
Miért nem?
Ha egészségen akarsz enni akkor tedd azt, mert ezek az instant zabkásák tele vannak cukorral és egyéb nem túl fa*a cuccal. Nem kell feltétlenül főzni, egy kis vízbe beáztatod a zabot, aztán keversz hozzá natúr joghurtot, magvakat, aszalt vagy friss gyümölcsöket, amit szeretnél.
Rendben köszi nektek.
Ahogy néztem egy tasakban egy púpos kis kanál cukor van, de tény, hogy nem valami nagy mennyiség egy adagnyi.
Majd akkor próbálkozom a sima zabbal:).
Amúgy tudsz venni fagyasztott gyümölcsöket, külön-külön is, vagy mixet. Ha overnight cuccot csinálsz a zabból, akkor még a felolvasztással sem kell nagyon törődnöd.
De próbálkozz nyugodtan almával (ajánlom hozzá a fahéjat is), banánnal, vagy bármivel, ami elérhető télen is.
van belőle hozzáadott cukortól mentes verzió is, abban "csak" 3-4 gramm cukor van...
De akkor is sokkal jobb a sima zabpehelyből házilag készült, az adalékanyag-mentes, és lényegesen olcsóbb is.
Én csak akkor szoktam ezt a zacskósat venni (a cukormentest), ha utazom, és nincs lehetőségem "rendes" zabkását főzni. Ezekhez a zacskósokhoz egy pohár forró víz is elég.
Idén összesen 9 zacskós fogyott így nálam, ez így szerintem nem gond, de napi szintem nem enném.
Ha csak a reggelit szeretnéd változatossá tenni arra tökéletes.
Nem fogyókúrás termék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!