A fagyasztóban meg tudnak romlani a dolgok?
A fagyasztott ételeknél a minőségromlás lelassul, de nem áll le teljesen.
Ezért is vannak az ajánlott fagyasztva tartási idők, amelyeket túl lehet lépni, akár meg is duplázódhat az, és az étel nem lesz mérgező, de határozottan el tud romlani a minősége.
Egyik leggyakoribb ok az avasodás, ami a zsírok oxidációs folyamata.
Régen minden gond nélkül megették az avas szalonnát, húst, akkoriban még hűtő sem volt, a padláson, kamrában tárolt ételfélék között volt, amit egész évre beosztottak, és azok avasodtak is - természetes folyamat, keseredett az íze, de megették.
Mostanság már dobják ki, ha "furcsa Íze van"
A kérdésre annyit tudok írni, hogy amennyiben nem volt kiolvadva, olyan baja nem lehet az ételnek, ami mérgező lenne, legfeljebb az említett avasodási folyamat miatt mehet tönkre.
Az pedig rád van bízva, hogy mi az a szint, amire azt mondod, hogy az már neked nem jó.
Az avas ételnek van egy jellegzetes szaga, íze, előre haladott állapotban már szemmel is látható lehet (pl az avas szalonna jellegzetesen sárga, ami a tarja fehér, zsíros részén is lehet hasonló)
Mindez nem jelenti azt,. hogy nálad megavasodott az étel a fagyasztóban - te tudod azt leellenőrizni, milyen állapotban vannak, attól nem kell tartanod, hogy megmérgezed magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!