Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha a virsli és a párizsi...

Ha a virsli és a párizsi (nagyjából) ugyanaz akkor miért csak a virslit főzzük meg?

Figyelt kérdés

2023. okt. 2. 08:56
 1/10 anonim ***** válasza:
90%
Megfőzheted, ha akarod. Sütni ugyanúgy szokták párizsit is, de akár panírozni is (a jó kis menzás emlékek, brrrr). Főzni is lehet, az olyan egytálételekbe, amibe sonka vagy egyéb felvágottféle kerül, simán mehet a párizsi is - nyilván nem a vékonyra szelt, hanem rúdból szelve-kockázva. Csak persze nem olyan finom, mintha sonkával, szalonnával, tarjával stb. dúsítanád az ételt.
2023. okt. 2. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
A virslit se főzzük, csak forró vízben megmelegítjük
2023. okt. 2. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Azért, mert azt se főzzük, csak melegítjük. De eheted hidegen is.
2023. okt. 2. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
48%
Annyira nem ugyanaz.
2023. okt. 2. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Rántott párizsit sokan készítenek.
2023. okt. 2. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

Nagyjából ugyan az. De 2 virsli márka között is érezni a különbséget állagban is, ha úgy van. Annyira mégse egyformák. Nagyjából ugyan az a szalámi és a kutya szalámi is, mégis teljesen más.

Nagyjából ugyan abból áll az ember szervezete is, mint egy tehén szervezete, valahogy mégis más. Hús a marha és hús a csirke is, valahogy mégis más.

A "nagyjából" szó, az ami miatt másképp bánunk az egyik alapanyaggal, mint a másikkal.

Ha olajban sütsz virslit és párizsit akkor se olyan az íze. Más a kettő és nem csak a fűszerezés miatt.

2023. okt. 2. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
83%

A virslit NEM KELL FÖZNI, csak melegen szokás enni, de lehet hidegen, szalámiként is fogyasztani.


Egyébként a kettö NEM ugyanaz, csak hasonló.

2023. okt. 2. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi csak 1-2 percet mikrózzuk a virslit és kész, a gyárban amúgy megfőzik.
2023. okt. 2. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
70%
Mert jobb a forró, roppanó virsli, mint a puha hideg.
2023. okt. 2. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Sok embert ismerek személyesen, és itt ebben a rovatban is sok ember véli úgy, hogy a virslit főzni kell. Ha hozzászólásban (udvariasan, szépen, témába vágóan) leírom, hogy már a gyártás során megfőzték, kapok hideget, meleget. Virslit is meg lehetne enni hidegen, mint a parizert, csak nem úgy van kitalálva. A párizsit nem markoljuk kézre, nem tunkoljuk mustárba, a virslit meg nem tesszük vajas kenyérre.

Egyébként a gyártástechnológia, összetétel hasonló, de mégsem ugyanaz.

2023. okt. 3. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!