Összeszedett diót pucoltam és soknak sötétbarna vagy szinte fekete a színe. Ugyanúgy ehető az is? Megkóstoltam, nem éreztem rossz ízt, de inkább azért megkérdezem mi a véleményetek.
Ha maga a bél szép fehér, és kóstolásra is teljesen normális, simán ehető.
Nekem is terem ilyen sok, azt szoktam csinálni, hogy egy tepsire egy rétegben kiterítem, és megpirítom a sütőben. Még melegen belerakom konyharuhába, és lemorzsolom azt a sötét hártyát, amennyire csak lehet.
Miután kihűlt, sötét dobozba rakom.
A belseje nagyon szép fehér, nem aszalódott. Csak rajta van ez a sötét hártya a külsején.
Mindenképpen össze akarom szedni, mert a szomszédban vannak tyúkok, ezáltal gabona is nekik. Ezekre meg megjelentek az egerek. Nem akarom, hogy a dió esetleg még többet odavonzon.
Köszi a válaszokat. Megpróbálom majd ezt az utolsó tippet. Meddig pirítod a sütőben?
15-20 perc, sütőtől függ, párszor árforgatva, vigyázva, nehogy megégjen.
Aztán morzsolás után ebből lehet "vegán tepertőt" is csinálni, természetesen a húsevők is imádják nasiként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!