Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Összeszedett diót pucoltam és...

Összeszedett diót pucoltam és soknak sötétbarna vagy szinte fekete a színe. Ugyanúgy ehető az is? Megkóstoltam, nem éreztem rossz ízt, de inkább azért megkérdezem mi a véleményetek.

Figyelt kérdés

2023. szept. 29. 11:25
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
A feketét nem enném meg. A sötétbarna ha nem összeaszódott akkor jó
2023. szept. 29. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Ha nem érzel rossz ízét és nem aszott nem dobnám ki.
2023. szept. 29. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

Ha maga a bél szép fehér, és kóstolásra is teljesen normális, simán ehető.


Nekem is terem ilyen sok, azt szoktam csinálni, hogy egy tepsire egy rétegben kiterítem, és megpirítom a sütőben. Még melegen belerakom konyharuhába, és lemorzsolom azt a sötét hártyát, amennyire csak lehet.


Miután kihűlt, sötét dobozba rakom.

2023. szept. 29. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

A belseje nagyon szép fehér, nem aszalódott. Csak rajta van ez a sötét hártya a külsején.

Mindenképpen össze akarom szedni, mert a szomszédban vannak tyúkok, ezáltal gabona is nekik. Ezekre meg megjelentek az egerek. Nem akarom, hogy a dió esetleg még többet odavonzon.


Köszi a válaszokat. Megpróbálom majd ezt az utolsó tippet. Meddig pirítod a sütőben?

2023. szept. 30. 08:20
 5/7 anonim ***** válasza:

15-20 perc, sütőtől függ, párszor árforgatva, vigyázva, nehogy megégjen.


Aztán morzsolás után ebből lehet "vegán tepertőt" is csinálni, természetesen a húsevők is imádják nasiként.

2023. okt. 1. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy válaszoltál. :) Azt még megírnád kérlek, hogy a vegán tepertőt hogy csinálod?
2023. okt. 1. 15:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Miután megszabadultam a lehető legtöbb hártyától, egy nagyobb fedeles tálba öntök egy kevés mogyoróolajat/napraforgóolajat, és ebbe teszek füstölt sót, füstölt fűszerpaprikát, kevés borsot. Ha szereted a csípőset, akkor azt is lehet belerakni bármilyen formában. Jól elkeverem, és még melegen mehet bele a dióbél, rá a fedő, és alaposan összerázom. Egy kóstolás után még lehet fűszerezni. Sokáig eltartható sötét dobozban, fénytől elzárva.
2023. okt. 2. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!