Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy a büdösbe lett a két...

Hogy a büdösbe lett a két kanyálni Danonino 800 forint?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom kedvenc desszertje a Danonino, amit bármikor meg tudok még mindig kívánni. Így történt ma is, már viszonylag régen vettem, múltkor még 200-300 forintért lehetett kapni, ami érthető, hiszen az a 4 db kiskocka összesen csak 200 gramm, vagyis egy nyelésre megvan az egész, ha akarom.

Hogy lett ez 800 Ft???

2023. szept. 24. 20:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Az megvan, hogy nálunk van a legmagasabb infláció? A szankciók+ az elhibázott magyar gazdaságpolitika (ún. közpénzszivattyúzás) összessége okozza ezt.

Viszont a 800 Ft irreálisan drága 200 grammnyi joghurtért. Még az 500 Ft is.

Tudom, hogy midennek felment az ára, de jobban megértem, hogy azt, hogy Ricotta sajt drágult, nem egy B kategóriás joghurt, ami még 500 forintért is luxus kategória.

2023. szept. 24. 23:13
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

A danonino mindig is drágább volt a normál joghurtokhoz képest. Nem mai gyerek vagyok, de mikor a 90-es évek végén felkapott lett ezzel a fagyaszd le jégkrémnek dologgal meg a gyűjthető pálcikákkal, akkor is egyszer-egyszer kaptam, de aztán inkább másfajta gyümölcsjoghurtokat vett a mamám és csináltunk vele ugyanilyet, mert *sokkal* olcsóbbak voltak, a kiszerelés méretéről nem is beszélve.

Másrészt 4-500 Ft-ért a mai árak mellett szerintem nem drága, ha lebontod darabárra, mit kapsz ma 100 ft-ért? Semmit.

2023. szept. 24. 23:48
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem volt annyira drága és inkább legyen +100 Ft-vel több, minthogy egy olcsóbb, de műanyag ízű joghurtot egyek. Ezért is írtam, hogy a Danonino még mindig a kedvenc joghurtom, de 400 forintnál irreálisabb többet elkérni, nemhogy még 800-at. Most már sajnos nem tudom magamnak megvenni.
2023. szept. 25. 00:26
 14/19 anonim ***** válasza:
81%

En ugyaigy vagyok ezzel a kinai meg utcai gyrosos, meg pizzeriakkal. Multkor kaptam el H.pylori fertozest, szednem kellett a gyogyszert savkotot egy darabig de rohadt szar volt.

Mindennek felment az ara, minoseg lement ettem tiramisut is, sajt+tojast termek, az ettermek meg felemelik az arakat, csokkentik a bereket, kiadasokat pl. azzal hogy feltekerik a hutok, fagyasztok hofokat, csak tudni kene, hogy a tojas hamar megromlik, a sajt is, szavatossag miatt is.

Az online fizetes miatt meg lehetoseget sem adnak hogy borravalot adjal a futarnak aki meg duhos erre es velem sokszor volt bunko meg ilyen "itt a kajad egyel". En adnek, de mindenhol kartyaval fizetek... Szoszerint nincs aprom sem.

De azt is, 200 Ft-ot adjak? Az mar guny ma. Ma mar kb 400 - 600 Ft-ot kene adni ha tenyleg akarsz adni. Arrol nem is beszelve egyik futar bevallotta, hogy ne adjak neik webes opcion keresztul borravalot, mert azt nem mind ok kapjak.

Teljesen szet van cseszve minden. Megbizhatatlan a minosege mar az elelmiszereknek, ettermeknek is valasztek minosegre es mennyisegre.

2023. szept. 25. 01:58
 15/19 anonim ***** válasza:
75%
Nem csak ez drágult duplájára hanem szinte minden élelmiszer.
2023. szept. 25. 07:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
A kötelező akciózás miatt a kereskedők más áruknak az árát emelik fel. Lehet, hogy pont a Danoninóra került a sor. Ezért nem ér semmit az infláció ellenes politika.
2023. szept. 25. 07:51
 17/19 anonim ***** válasza:
75%
Az infláció jelenleg 70-80% körül van, az élelmiszereké minimum 100%. Ennek oka még a covidiktatúrára vezethető vissza. Akkor a kisvállalkozások nagy részét tönkretették, így most a multiknak alig van vetélytársuk. Emiatt, illetve mert a hatóságok nem ellenőrzik őket, úgy kartelleznek, ahogy akarnak.
2023. szept. 25. 15:57
 18/19 anonim ***** válasza:
68%
Vegyél normális joghurtot.
2023. szept. 25. 17:41
 19/19 anonim ***** válasza:
34%
Amúgy támogatom az előttem szólót, a Danone joghurtok műanyagból vannak.
2023. szept. 25. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!