Jó pár hónapja kibontott, de még nem lejárt szavatosságú (2024), meleg helyen tartott, 8 tojásos száraztészta megromolhat, meddig fogyasztható?
Megfőztem a jó pár hónapja bontott, de még szavidő alapján jó, viszont meleg helyen tárolt száraztésztát, és állagra furcsa, mintha ragacsos/nyálkás lenne(?). Gondolom megromlott, de úgy hallottam, a szárasztészta, mind1 mennyi tojásos, még szavidő lejárta után is használható.
Meddig jó ilyen tárolási feltételek mellett? Későbbi tárolási szokásos megváltoztatása mitt kérdezem.
Nyilván nem ettem meg, de belekóstoltam.
Köszönöm előre is válaszokat!
Mig megfozve nagyon hamar megromlik, nyersen elvileg jo, furcsa, miert nem romlekony ugy, legfeljebb az elvezeti ertekebol veszit.
Mondjuk paranoid modon olyat sem merek megenni, ami mar felkeltette a gyanum. Elmeletileg jo, ha megfozve viszont nem allt sokaig.
Ha a tészta száraz, tehát nedvességet a levegőből sem szívott magába, az egy élettelen anyag.
Ráadásul még a szavatossága sem járt, kicsit nevetséges szerintem a kérdés is.
Levegőtől elzárva kell tárolni, nem csak a páramegkötés, hanem szagok, aromák felvételének gátlása miatt.
Lehet zárt dobozban is, de az eredeti tasak egy részét felhaszálva, a maradék is visszazárható annyira, hogy sokáig elálljon.
Rögzítéshez lehet használni ragasztószalagot, csipeszt, gémkapcsot. Mivel általánosságban nem nagyon szeretek dobozolgatni, inkább az eredeti tasakot zárom vissza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!