Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A felbontott tejfel meddig...

A felbontott tejfel meddig tárolható hűtőben?

Figyelt kérdés
(Úgy értve, ameddig meg is lehet enni. :)
2023. jún. 14. 19:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
3-4 napig mindenképpen, illetve amíg ízre, illatra állagra olyan, mint mindig.
2023. jún. 14. 19:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Változó. Volt, hogy két hétig is, de volt, hogy pár nap alatt megromlott. TISZTA kanállal kell belőle venni és letakarni kinyitás után. Ez csökkenti a romlás lehetőségét, mert nem kerül bele nyálenzim, illetve kórokozó.
2023. jún. 14. 19:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
3 napig simán
2023. jún. 14. 21:58
 4/11 anonim ***** válasza:
64%
Mamám épp tegnap evett egy április végén lejárt tejfölből. El sem tudom képzelni hogy mi lehet benne amitől eddig elállt. Azt nem tudom mikor bontotta fel, de nagyon finom volt és tényleg jó,mert én is megkostoltam.
2023. jún. 14. 22:23
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
Tejföl. A dobozára is így van írva mindegyiknek.
2023. jún. 15. 06:25
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Néha nem annyira fogy, mint szokott, és legalább vagy 5 napig fel van bontva... A szélére rászárad, ilyen sárgás csúnya lesz, már nem valami bizalomgerjesztő, de a kanalazható része még nem volt rossz ízű. Azért érdeklődtem, hogy kinek mi a tapasztalata, nehogy egyszer túl bátor legyek...

5

Te hülye vagy. Mindkét változat helyes. A nyelvészetben úgy hívják, hogy több alakú szavak.

Anno valami tirpák származású pesti a tejföl mellett döntött, és ezt nyomtatta rá a dobozra, de attól még elég sok helyen tejfelnek hívják, mert az ottani magyar anyanyelvben így szerepel. Mikor az ember beszélni kezd, akkor a szüleitől tanulja a dolgok nevét, nem a dobozról olvasva. De a doboz miatt mondják többen tejfölnek, mivel aki mindkét változatot hallja az életben (olyan helyen, ahová több tájegységről költöztek emberek), az inkább az írott formát választja, így egyre inkább terjed a tejföl.

De aki inkább felmegyet mond, nem fölmegyet, seprőt söprű helyett, cseppent csöppen helyett, zsemlét zsömle helyett, annak az anyanyelvében tejfel lenne a következetes változat. A 10 nagy magyar nyelvjárási egység közül kb. 6-ban.

2023. jún. 16. 06:24
 7/11 anonim ***** válasza:
ha megromlik akkor meg a tejfelből tejle lesz
2023. jún. 16. 06:30
 8/11 anonim ***** válasza:

"Te hülye vagy. Mindkét változat helyes. A nyelvészetben úgy hívják, hogy több alakú szavak."

Oké, csak 90%-ban téged néznek hülyének, ha tejfelt kérsz.

Egyébként egy hétig biztos,mert olyat már ettem.

2023. jún. 16. 07:44
 9/11 A kérdező kommentje:

"Oké, csak 90%-ban téged néznek hülyének, ha tejfelt kérsz."

Ettől ne félj. A civilizált világban élek, az országnak itt a középső részében mindenki tejfelnek mondja. :)

A tejfel attól tejfel, hogy a tejzsír a tej megalvadása közben FELjön a tej tetejére, azaz a FELül lévő réteget szedik le.

Ahol úgy mondják, hogy "följön", meg "fölül van", na ott jogosan hívják tejfölnek. De ez már részletkérdés...

2023. jún. 16. 10:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Itt, az ország nyugati részén tejföl. A dobozon is az van. A tej föle, nem a fele. Fölözik a tejet, nem felezik.
2023. jún. 16. 10:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!