Rendszeresen csinálok ételeket, és sajnos néhány indiai recepthez indiai sajtot szeretek enni. Ehhez a tejből citromlével csapatom ki a sajtot, 5 perc alatt megvan, és sok ételbe illik.
Tegnap volt a 2. alkalom hogy rohadt drágán házi tejet vettem és nem tudtam sajtot csinálni belőle, de egy capuccino-hoz a tejhabot se sikerül.
Magyarországon a házi tehenészetekben olyan speciális tehenek vannak amiknek a teje nem alkalmas arra, mint a világ összes többi szegletében, vagy mi van ??
Teljesen érthetetlen..
2023. máj. 9. 11:02
1/8 anonim válasza:
Hát nem ártana egy folyamatismertetetés, hogy hogyan próbálod készíteni a sajtot és hogy milyen tejet veszel. Ugyanis ahhoz, hogy a tejből kicsapasd a fehérjét csak sav kell és melegítés. Tehát ezt bármilyen tejből meg lehet csinálni, csak annyi kell hozzá, hogy legyen fehérje a tejben. A tejhabhoz pedig az kell, hogy hideg legyen a tej és legyen benne ugyanúgy fehérje meg valamennyi zsír. Tehát vagy romlott a tej, vagy nem tejet veszel, mert nincs benne fehérje. Máshol nem igazán lehet elrontani a fehérje kicsapatását tejből.
2023. máj. 9. 11:19
2/8 A kérdező kommentje:
Na ez a bajom.. a tejhab minden tejből megy, kivéve ez, de ezen egy buborék sincs, ilyet esküszöm még nem láttam.
A fehérje kicsapatást meg ha multinál boltit veszek akkor nem ultrapasztőrözött tejet veszek azzal tuti megy, a házi tejből ez a 2. fajta amivel próbálkozom mindkettő kudarc volt..
Simán melegítem, majd kevés citromlé és kevergetem azt hopsz készen is van, nem bonyolítom.
Szóval működik, csak a házinak árult piaci tejnél szívom meg, 2 próbából kettő nem ment.. Nem baj, kész az ebéd másik tejből de tényleg nem értem miért nem megy..
2023. máj. 9. 11:23
3/8 anonim válasza:
Nem jellemző de lehet
2023. máj. 9. 11:30
4/8 anonim válasza:
Boldogok a sajtkészítők.
2023. máj. 9. 11:58
5/8 anonim válasza:
Kérdezd meg mivel kezelik náluk a tejet miután kijött a tehénböl? De ragaszkodj hozzá, hogy elmondja, mert elöször tagadni fogja, hogy kezelik bármivel. Ha kell, fenyegesd meg élelmiszer biztonsági ellenörzéssel! (Régebben szoktak szodabikarbonát tenni a tejbe a savanyodás megelözésére. Ez egy lugosito anyag. Lehet, hogy most is ezt teszik, igy sokkal több citrom kell a fehérje kicsapatásához, mert elöbb a szodabikarbonát kell semlegesiteni.)
2023. máj. 9. 12:33
6/8 A kérdező kommentje:
5: köszönöm.. Bevallom, ennyit nem ér meg nekem a dolog. Simán lemegyek a boltba, megveszem a boltit melynél nagyobb az esély hogy valós termék. Minden alkalommal volt egy ellenérzésem a piacokkal kapcsolatban. de úgy tűnik nem alaptalan. Maradok a sima legális bolti megoldásnál, az működik, megbízható. Gyümölcsöt nem merek a piacon venni, de gondoltam hátha a tejjel nem szórakoznak..
2023. máj. 9. 13:13
7/8 anonim válasza:
Igazad van, az a büdös tehén hamísított tejet ad. A bolti biztos igazi, rá is van írva nagy betűkkel.
2023. máj. 9. 13:18
8/8 anonim válasza:
Igen, a mi teheneink speciálisak: ha a tiéd megdöglik, a szomszédé is meg fog :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!