Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Őrölt erős pirospaprikát hol...

Őrölt erős pirospaprikát hol lehet venni?

Figyelt kérdés

Főzéshez keresem, elég régen nem vettem, megszoktam, hogy nem csípősen főzök, hanem teszek a végén magamnak friss csili vagy Erős Pistát.

3 különböző boltban ( Spar, Aldi, CBA) kerestem, de hiába.

2023. máj. 5. 07:05
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

#1, #6, #10, nem hiszitek el, de azért tettem fel a kérdést, mert bár alapnak gondoltam, hogy kapok bármelyik élelmiszer üzletben, nem így volt. Édes-nemes, csemege és csípősségmentes mintenhol volt.

Ti mikor vettetek őrölt erős paprikát? Ja, hogy soha, csak okoskodni jöttetek?

2023. máj. 5. 17:06
 12/14 anonim ***** válasza:
Tesco, Spar, Interspar, Auchan, Metro.
2023. máj. 6. 09:04
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Az van ráírva: csípős.

Nem az, hogy erős.

2023. máj. 6. 11:27
 14/14 A kérdező kommentje:

#2 és #13-nak köszönöm az értékes hozzászólást, a többieket nem értem teljesen, miért kamuznak, hogy ők mindenhol/bárhol vesznek "erős" fűszerpaprikát.

Kikutattam a Magyar Élelmiszerkönyvből:

csípősség megnevezése kapszaicin tartalom (mg/kg)

csípősségmentes (édes) 30 alatt

enyhén csípős 30–200

csípős 200–500

nagyon csípős 500 felett

Tehát 'erős' megnevezésű fűszerpaprika őrleményt kár is keresni, "nagyon csípős" - et lehet valahol találni, mostmár csak meg kell keresnem. (mostanában nem láttam ilyet sem)

Sziasztok

2023. máj. 6. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!