Van különbség ízben, állagban és tápanyagban a házi
sertés, az egész életében fogságban telepen tartott
vaddisznó levágott húsa és az erdőben élő lelőtt
vaddisznó húsa között?
A házi sertés és a vaddisznó húsa között óriási különbség van ízben és állagban is, az erdőben élő és a telepen tartott vaddisznó húsa között is jelentős van, de nehezebben megfogható.
2023. ápr. 9. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
A vaddisznó egy más faj. Teljesen más az íze. Egyél meg egy tányér jól elkészített vaddisznó pörköltet majd egy házi disznó pörköltet, ég és föld a vaddisznó javára.
2023. ápr. 9. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 A kérdező kommentje:
Azért így kérdeztem, mert a háznál tartott vaddisznóból lett a házi sertés, igaz évezredek? alatt. A kétféle vaddisznónál meg én a telepen tartottat egy kicsit átverésnek érzem, mert nyilván nem kap meg az állat minden a vadonban szerezhető előnyös táplálékot, amitől a húsa a vadon élő társáéhoz hasonlítana. Az ember jobban beleszól az étrendjébe és a területébe.
2023. ápr. 9. 15:12
4/9 anonim válasza:
3-as tudom hogy ezt tanították, hogy a vaddisznóból lett a házi sertés, meg majom ősember bunkó tüz, de ez nem így volt.
A vaddisznó húsa teljesen más, most ha moslékkal etetnéd, lehet rosszabb lenne a húsa, de nem ugyanolyan mint a házi sertésé.
2023. ápr. 9. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
A házisertések mögött évezredes szelekció van, azért tér el az íze a vaddisznótól.
Pl ugyanott, ugyanazon körülmények között tartva egy zsírra szelektált, pl mangalica és egy hús jellegű sertés húsa is eltérő lesz.
A vadon élő állatoknál pedig folyamatos a szelekciós nyomás, amelyekben erősödni kezd az elhízásra hajlamosító gén, azok túlélési esélye csökken.
A fogságban tartott vaddisznó sem tud olyan mértékben meghízni, mint egy házi sertés.
Annak van jelentősége, hogy mit eszik, de ez igaz a házi-házi összevetésben is, és lehet tartani vaddisznókat természetes étrenden.
2023. ápr. 9. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
A nemesítés jó sokáig tartott, jópár generáción át voltak félvad malacok, amik közül mindig a legszelídebb, legkövérebb, leg sörtétlenebb kocákat vitték a kandisznóhoz.
2023. ápr. 9. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Az első házisertés a mangalica volt, ezt hozta a magyarság Sumerból. Többet nem írok, mert ugysem hiszitek el. A vaddisznóból sosem lett volna szelid disznó...úgy ahogy például a szarvast sem háziasították vajon miért nem, azt is lehetett volna. Egyébként isteni a szarvaspörkölt és sült hús is, kostóld meg azt is kérdező.
2023. ápr. 9. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 A kérdező kommentje:
Lehet szaporítani egymással őket? Mint a lovat a szamárral, vagy az oroszlánt a tigrissel?
7. Akkor inkább a szavarban és az őzben keresd a hibát...
Mert a lovat kecskét juhot macskát kutyát baromfit kacsát ludat szarvasmarhát lehetett háziasítani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!