Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Komolyan ott tartunk, hogy...

Komolyan ott tartunk, hogy lassan 1000 Ft-ba kerül egy darab vaj?

Figyelt kérdés

Egyszerűen siralmas árak vannak.

Csak szerintem szánalmas ez az egész?

2023. febr. 6. 23:17
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
77%

#21 Pl. a Flora Original összetevői:

Víz, Növényi olajok (repceolaj (24%), napraforgóolaj (7%), lenolaj (3%), pálmaolaj), Só (0,5%), Emulgeálószerek (zsírsavak mono és digliceridjei, napraforgó-lecitin), Étkezési sav (citromsav), Természetes aromák, Vitaminok (A, D)

Rama Classic:

75% növényi olajok és zsírok (pálma¹, 30% repce), Víz, Író (tejből), 0,3% só, Emulgeálószer (lecitin (napraforgó)), Természetes aroma, Étkezési sav (tejsav), Vitaminok (A, D), ¹Az Upfield támogatja a fenntartható forrásból származó pálmaolajat

Ezek közül melyik a vegyszer szerinted? Vagy keressek másikat?

2023. febr. 7. 11:06
 22/35 anonim ***** válasza:
78%

A gyártás során kerülnek bele vegyszerek, amiket nem tüntetnek fel, mert nem ipari mennyiség, viszont nem is lehet eltávolítani belöle.

(Mellesleg az emulgeálószerei és a pálmaolaj éppen olyan összetevök, amik igencsak problémásak)

Nem véletlen, hogy több élelmiszeripari mérnök ismerösöm éppen ilyen okokból nem eszik margarint és az összes ismeröst figyelmezteti ezekre a problémákra. Ha akarod, elhiszed, ha akarod nem, de ettöl még a tények nem változnak.

Ahogy az sem, hogy ezek egyike sem vaj, szóval a kérdésed eleve nem arra vonatkozik, amire kiváncsi lettél volna.

2023. febr. 7. 11:18
 23/35 anonim ***** válasza:
22%
Tudtommal mindent fel kell tüntetni, akkor is, ha csak 1 mg van belőle. Emellett amit írsz, legfeljebb egyes margarinokra vonatkozhat, de szerintem nem az összesre. Kösz, erre voltam kíváncsi...
2023. febr. 7. 11:37
 24/35 A kérdező kommentje:

Rendben, akkor elnézést kérek mindenkitől. ^-^

Csak tényleg meglepődtem.

2023. febr. 7. 11:58
 25/35 anonim ***** válasza:
14%

14-es!

Oké, de Ausztriában nagyon kis kivétellel minden drágább, ezért írtam 2 példát. Gondoltam, hogy valaki beleköt az árstopos csirkemellbe, de az árstop miatt megdrágult egyéb termékek 90%-a még így is olcsóbb. Nem olcsó a Magyar fizetésekhez képest, csak borzasztó amikor a sok tudatlan Ausztriázik, legjobb, amikor a "teli bevásárlókocsi" a mértékegység.

Szombaton meg pont Szlovákiában voltam, hasonló árak vannak, mint itt, pl 10€ alatti sajtot nem láttam, de voltak akciós dolgok is ami kifejezetten jó áron volt, de itt is szokott lenni ilyen, szóval nem az általános olcsóság a jellemző. Sőt, többeket hallottam panaszkodni a bolt előtt, sorok között, ahogy egymással beszélgettek.

2023. febr. 7. 12:39
 26/35 anonim ***** válasza:
75%

Ahol rablóbandára szavaznak egy kiló krumpliért, ott ne csodálkozzanak, ha ki lesznek rabolva.

Nincs még egy balkáni ország ezen kívül, ahol a háborúra hivatkozva korlátlanul kirabolnák a jónépet.

Ez van, ez kell a magyar birkának. Hát most szépen be lehet a választási krumplit osztani.

2023. febr. 7. 13:15
 27/35 anonim ***** válasza:
64%
18: Az nem is vaj, te!
2023. febr. 7. 14:12
 28/35 anonim ***** válasza:
64%
Nem is vaj, amiről te beszélsz.
2023. febr. 7. 14:22
 29/35 A kérdező kommentje:
Azóta felfogtam már. Én annak hívtam, de akkor margarin, tessék. A lényegen, hogy nagyon drága minden, nem változtat kb semmit.
2023. febr. 7. 15:21
 30/35 anonim ***** válasza:
88%

Engem nem az keseríti el, hogy a vaj ára 1000 Ft, hanem a tény, hogy a vaj ára közel duplájára emelkedett, míg a havi jövedelmem nem. És emiatt nem a külföldi nyaralásról kell lemondani, hanem pl az orvosi ellátásról, terápiáról, hallókeszülék javításról, stb...

Szóval kérdező, megértelek. Bennem is ott van ez az elkeseredés.

2023. febr. 7. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!