Miért nem lehet palackozott csapvizet kapni?
Pl. Argentína, Törökország, Málta, Ciprus meg még van egy pár, ahol nem javasolják a csapvíz fogyasztását.
Azért szoktam itthonról vinni vizet (1 l/nap), mert az ottani ásványvizekben sem bízom.
Máltán pl tökéletesen iható a csapvíz.
Amúgy nem értem, ha az ásványvízben nem bízol, akkor egy "csapvíz, de eskü külföldi" feliratú flakonban miért bíznál jobban? 🤨
Málta pont nem jó példa, még vizük is alig van. Sótalanított tengervíz folyik csapból - hát én nem kóstoltam meg. Egyébként muszáj volt vennem Máltán ásványvizet, mert elfelejtettem betenni - és 100 mg/l körüli összes ásványianyag-tartalma volt!
A "külföldi flakont" nem értem, én itthonról viszek ásványvizet (ill. vinnék palackozott csapvizet, ha lenne).
Igen, nincs sok folyóvizük, de ettől még iható a csapvíz. Egy hétig ittuk literszámra, finom és nem lett tőle bajunk.
Nem fogsz meghalni akkora ásványianyag-tartalomtól, nyugodj meg.
Amúgy akkor vigyél otthonról flakonban bakker, nem romlik meg. Bár szerintem a reptéren dilisnek néznének, de ennyi gond lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!