Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hol veszitek legjobb, legkedve...

Hol veszitek legjobb, legkedvezőbb áron a zöldségeket, gyümölcsöket?

Figyelt kérdés
Vagy mindig máshol?

2023. jan. 17. 07:37
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Szinte mindent máshol.A Spar amennyire drága volt most olcsóbb a Lidl-nél,persze nem minden.

Piacon is dobtam ott legalább több eladó van és változóak az árak.

2023. jan. 17. 08:16
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

Marketplace-n szoktam helyi termelőktől ilyeneket: fokhagyma, vöröshagyma, krumpli, sütőtök, dió..... Itt a legolcsóbb, és ha már költök, akkor az kerüljön egy magyar ember zsebébe közvetlenül.

Citromot Lajosmizséről rendelek.

Savanyú káposztát, savanyúságot, különlegesebbeket (naspolya, nyári alma, nyári körte, őzlábgomba, rókagomba) piacon.

A többit Aldiban: banán, mandarin, petrezselyem, zeller, mindig akkor, ha akciós.

2023. jan. 17. 08:30
 3/6 A kérdező kommentje:

Igazán köszönöm az eddigi válaszokat.

#2. Az a Marketplace micsoda? A marketplace.hu oldalra gondolsz vagy a Facebookon vannak?

Még nem ismerem ezt, csak most néztem rá.

Akkor melyiket nyissam meg? Van több városban is?

Elnézést, tudom, le vagyok maradva. Jó lenne, ha még írnál erről egy kis kiegészítést.

A citromot hogyhogy Lajosmizséről szerzed be, ott annyira kedvező az ára vagy annyira jó minőségű?

Köszönöm, ha még írtok és felvilágosítotok! :)

2023. jan. 17. 10:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha van facebook regisztrációd, akkor a kis házikó ikonra kattintva érheted el a marketplace oldalt. Itt be tudod állítani, hogy milyen terméket keresel milyen területen. Eladni is ugyanitt tudsz. A helyet is be tudod állítani, meg el is mentheted a hirdetéséket. Az online piacterek közül szerintem már vetekszik a vaterával is népszerűség szempontjából. (sajnos)

A lajosmizsei citromra pár éve találtam rá, igen, magyar földön magyar termesztők munkája. És nekem ez elsődleges szempont. Egyrészt nem hagyományos fajta, hanem Meyer. Ennek jóval vékonyabb a héja, sokkal fűszeresebb ízű mind a héj, mind a hús/lé, és utolsó sorban szinte bio.

Igaz, nagyon nem olcsó, és minimum 5 kilót kell rendelni, de amit kapok érte, az értékesebb nekem, mintha hagyományos citromot vennék a boltba.

1. egész évre való citromhéjat reszelek le ilyenkor, és fagyasztom.

2. a léből tél közepi vitaminkúrát csinálok

3. egy-két citromos recept is befigyel

4. a húsát is szárítva tartósítom.

2023. jan. 17. 10:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ja, igen, a citrommal siess, ha akarsz venni, talán még a héten van, a szezon november közepétől január közepéig tart.

De néha-néha Aldiban szokott lenni meyer citrom, csak nem írják rá külön, a ládán olvasható biztosan. Különös ismertetőjegye, hogy megszagolva erős, fűszeres illatú, semmihez sem fogható, egyszer kipróbálod, soha többet nem akarsz más citromot!

2023. jan. 17. 10:53
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon rendes vagy, köszönöm szépen a részleteket!!!

Sokszor én is csináltam citrom kúrát télen.

Nem is hallottam eddig a lajosmizsei citromról. Nagyon jól hangzik!

Még egyszer köszönöm szépen a sok információt.

2023. jan. 17. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!