Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért nem tudom felforralni a...

Miért nem tudom felforralni a friss laktózmentes tejet, miért ugrik össze, túrósodik meg?

Figyelt kérdés

Elméletileg lehet forralni a laktózmentes tejet. Akkor nekem miért nem sikerül? 🤔

Ízre nem érezhető savanyúnak forralás előtt. Fogyasztható még egy hétig a dátum szerint. (most éppen Lidl Pilos termékről van szó, többször is próbáltam)



2023. jan. 11. 09:25
 1/2 anonim ***** válasza:
75%

A laktózmentes tej természetesen más tulajdonságokkal rendelkezik, mint a laktózt tartalmazó tej, és ez befolyásolhatja, hogyan viselkedik a melegítés során.

A laktózmentes tejben a fehérje összetétel is más, így a melegítési folyamat során a fehérjék összetapadhatnak, ezért a tej könnyebben összeugorhat, túrósodhat meg, és nehezebben forr fel.

Ajánlott hogy lassan melegítsd a tejet alacsonyabb hőfokon és a folyamatot folyamatosan kevergetve, ezzel megelőzve a fehérjék kicsapódását és a túrósodást.

A megfelelő hőmérséklet eléréséhez is jótékony lehet egy hőmérő használata.


Egyébként a laktózmentes tejhez hasonlóan a tejsavófehérje tartalmú termékek is ugyanígy reagálhatnak a melegítésre, mert alacsonyabb a fehérjetartalmuk.

2023. jan. 11. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Érdekelne annak a véleménye, aki lepontozta az első hozzászólást! Miért tette, mi a gongja az okfejtéssel? 🤔

(én pozitívan értékeltem, köszönöm a választ)

2023. jan. 11. 18:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!