Miért nem tudom felforralni a friss laktózmentes tejet, miért ugrik össze, túrósodik meg?
Elméletileg lehet forralni a laktózmentes tejet. Akkor nekem miért nem sikerül? 🤔
Ízre nem érezhető savanyúnak forralás előtt. Fogyasztható még egy hétig a dátum szerint. (most éppen Lidl Pilos termékről van szó, többször is próbáltam)
A laktózmentes tej természetesen más tulajdonságokkal rendelkezik, mint a laktózt tartalmazó tej, és ez befolyásolhatja, hogyan viselkedik a melegítés során.
A laktózmentes tejben a fehérje összetétel is más, így a melegítési folyamat során a fehérjék összetapadhatnak, ezért a tej könnyebben összeugorhat, túrósodhat meg, és nehezebben forr fel.
Ajánlott hogy lassan melegítsd a tejet alacsonyabb hőfokon és a folyamatot folyamatosan kevergetve, ezzel megelőzve a fehérjék kicsapódását és a túrósodást.
A megfelelő hőmérséklet eléréséhez is jótékony lehet egy hőmérő használata.
Egyébként a laktózmentes tejhez hasonlóan a tejsavófehérje tartalmú termékek is ugyanígy reagálhatnak a melegítésre, mert alacsonyabb a fehérjetartalmuk.
Érdekelne annak a véleménye, aki lepontozta az első hozzászólást! Miért tette, mi a gongja az okfejtéssel? 🤔
(én pozitívan értékeltem, köszönöm a választ)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!