Hol kapható 0,5%-os, sovány tej? Milyen az íze, az íze különbözik-e a többitől? Aki már mindhárom félét próbálta, írjon kérem.
Köszönöm. Nem bírom a zsírt (és az étolajakat sem), amiatt kérdezem.
De ennek nem alacsonyabb az ára, mint a többi tejé? Hiszen a kivett zsírt máshol hasznosítják.
Egészség szempontjából a minél kevesebb kezelésnek alávetett termékek a legjobbak, pl. a friss nyers, termelői tej. Egy ideig azt is ittam, úgy, hogy fel se forraltam, ami nem egy életbiztosítás (szerintem), de szerencsére nem volt belőle baj, de inkább már nem kísérletezem vele. Az lenne a legjobb, ha lenne otthon egy tehén, akit te etetsz, aztán megfejed, de hát kinek van erre kapacitása manapság...
Szóval attól függ, mi a célod. Nekem eddig nem volt komolyabb problémám az uht tejektől, éppen ezt szoktam inni, amit linkeltél. A baj azzal van, ha túlnyomórészt feldolgozott élelmiszerek vannak az étrendben, gyorsfagyasztott húsok, ízfokozós zacskós leves, gyorsétterem, stb.
Azért elég komoly előírásoknak kell megfelelni, hogy valaki élelmiszert gyártson, úgyhogy magában ezeknek a tejeknek a fogyasztása semmit nem fog okozni. Kevesebb benne az értékes tápanyag, vitamin, de ez az összes gyümölcsléről is elmondható, ami nem romlik meg pár napon belül. Manapság nem lehet az organikus táplálkozást kivitelezni, talán még akkor sem, ha mindent magad termelnél meg, mert a bogarak felzabálják a terményt (próbáltam).
Azt is tudom, hogy a bio minősítés sem feltétlenül jelenti azt, amit a közvélemény gondol. A kereskedők fizetnek érte, a hatóság ímmel-ámmal ellenőrzi, ha fizetsz, megkapod, nem foglalkoznak az áru eredetével sem.
Edd azt, ami jólesik, és ami a legjobb hatással van a szervezetedre. Néha érdemes csekkolni a vérképed. A túl sok feldolgozott dolog, pl. rendelt ételek malnutríció formájában nyilvánulnak majd meg a vérképben. Nyomon lehet követni a változtatásokat. Törekedj az egészségre, de ne aggódd túl a dolgot. Ha van elég rost, probiotikum, d-vitamin, jó omega zsírsavak, b-vitamin, akkor nem lesz gond. Igyekezz mindent a lehető legtermészetesebb formában bevinni, mert azok hasznosulnak a legjobban: tőkehalmáj, napfény, sörélesztő, tojás, marhahús, magvak, zöld színű zöldségek, erjesztett ételek, kefir. Ezek a leghasznosabbak.
Köszönöm. Sok mindent nem eszem meg. Nem mindent bír a szervezetem, azt már kitapasztaltam.
Tejet sem ittam már nagyon régóta, csak most arra gondoltam, innék, de akkor csakis alacsony zsírtartalmút. (Írtam fentebb, hogy nem bírom sem az állati eredetű, sem a növényi eredetűeket sem.)
Régebben még én is vettem háztól tehéntejet, készítettem is abból házi sajtot (nem érlelt sajtot, hanem amit úgy neveznek: paneer.)
De egy ideig teljesen ki volt iktatva az étrenemből minden tejtermék.
Most is csak ilyen egyszeri alkalomnak gondoltam ezt a sovány tejet.
Ilyeneket nem szoktam enni: "gyorsfagyasztott húsok, ízfokozós zacskós leves, gyorsétterem".
Mivel nagyon sokáig húst sem ettem pl, de nemrég ettem mirelit hekket. Mi a baj amúgy a mirelit húsokkal? Erről eddig nem hallottam.
Gyorsétterembe nem járok. Nem szoktam junk foodot enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!