Mikor esztek lilahagymát, fokhagymát?
Fokhagymát nem eszem nyersen, csak főzve, ételekbe rakva. Lilahagymát imádom pl. sült szalonnával, főtt tojással. Sokkal kevésbé intenzív az íze, mint a vöröshagymának.
Jah, hogy mikor? Legtöbbször reggelire hétvégén. :-)
Egyébként a viccet félretéve, a mártogatósokban nem szokták túltolni a hagyma-fokhagyma mennyiséget. Inkább csak feldobják vele az cucc ízvilágát.
Bár attól függ, ki hogy készíti. Mert ugyebár nem vagyunk egyformák.
Fokhagymát nyersen szinte soha nem rágcsálok. Lilahagymát időnként szoktam enni. De nyilván ebből sem több fejet tolok be egyszerre, hogy bűzölögjek tőle és pláne nem akkor, mielőtt indulnék valahova.
Lialhagymából pont ezért nem a nagy öklömnyi fejeket, hanem a kisebbeket szoktam venni. Egy kisebb fejnek ha a negyedét megeszem vacsorára, másnap nem szoktam érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!