Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Sebestyén Balázs szerint a...

Sebestyén Balázs szerint a kockasajt egy élelmiszer hulladék, igaza van?

Figyelt kérdés
2022. okt. 10. 20:41
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
89%
A kockasajt olyan, mint Sebestyén Balázs műsora.
2022. okt. 10. 21:34
 12/34 anonim ***** válasza:
84%

"Ömlesztett sajt a becsületes neve."

Nem ez volt a kérdés."

Ja, tényleg nem ez volt a kérdés, el tudta olvasni mindenki!

A válasz ez, a kérdésre!

Ezért mondja rá, hogy hulladék, mert ömlesztett sajt.

Hogy az micsoda, keresd meg, kutasd fel, és döntsd el saját magad, hogy igaza van e!

Mire mész azzal, hogy x ember azt mondja igen, y ember azt mondja, nem ?

A kérdésnek az a lényege, hogy el tudd dönteni, hulladék, vagy nem.

Ezt így tudod eldönteni. Tudod, hogy mi az, és saját értékrended szerint eldöntöd.

Mindenkinek máshol vannak a határai.

Ha még így se érthető, majd holnap leírom vagy 3 oldalban a válasz értelmét.

2022. okt. 10. 22:03
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem ez attól függ, hogy melyik!

Kóstoltam f.st, na az tényleg úgy tűnt, hogy ipari hulladék.

De pl. a Medve sajtnál úgy érzem, hogy valóban tartalmaz sajtot, vagy legalábbis finom. :)

2022. okt. 10. 22:09
 14/34 anonim ***** válasza:
97%
Annyira élelmiszeripai hulladék mint a húsiparban a húscafatok a csontokon-amit régen a kutyáknak adtak hogy rágódjon rajta-manapság meg készítettek egy gépet ami még azokat a "hulladék" cafatokat is lefejti a csontról és abból(is)készül a párizsi meg a virsli stb...
2022. okt. 10. 22:49
 15/34 anonim ***** válasza:
86%

Akinek az ömlesztett sajt, virsli, parízer, satöbbi hulladék az egy féreg, hazug kis proli.

Az a típus, aki név nélkül finnyáskodik a virslin, mert az hulladék, de közben kétpofára szívja az ukrán becsempészett piruki cigit.

2022. okt. 11. 07:29
 16/34 anonim ***** válasza:
30%

#15.

Én elhiszem, hogy neked elképzelhetetlen, de ugyanazért az árért, amiért ezeket a "hulladékokat" veszed, hozzá lehet jutni normális ételhez is.

Ha hiszed, ha nem, a felsoroltak közül egyiket sem ettem vagy 20 éve. Van étel ezeken túl is. A cigit meg nem is próbáltam soha.

Ne szívd fel magad ennyire a válaszokon, mert ez a stressz + az ömlesztett sajtos virsli árt az egészségnek.😉

2022. okt. 11. 07:38
 17/34 anonim ***** válasza:
80%

"Én elhiszem, hogy neked elképzelhetetlen, de ugyanazért az árért, amiért ezeket a "hulladékokat" veszed, hozzá lehet jutni normális ételhez is."

Oké, de mi van ha valaki meg pont azokat tartja hulladéknak, amit te nem?

2022. okt. 11. 07:46
 18/34 anonim ***** válasza:
87%
Dehogy hulladék.Fogadni mernék,hogy Balázska gyermekkorában két pofára tömte magába.
2022. okt. 11. 07:57
 19/34 anonim ***** válasza:
73%
Gondolom maradék sajtokból ömlesztik, ettől még nem hulladék. Lehet kapni szalámivéget is, ráadásul drágán. Nem tudom, ezekkel mi lett régebben. Ettől függetlenül persze nem a gasztronómia csúcsa.
2022. okt. 11. 10:04
 20/34 anonim ***** válasza:
90%

19.

Nem az a gond, hogy esztétikailag problémás alapanyagból gyártják, hanem az adalékanyagok - az ún. ömlesztősók.

"Az ömlesztett sajtok , sajtkrémek, kockasajtok kiindulási alapanyaga a kemény vagy félkemény sajtok gyártásánál keletkező selejt. Ez a selejt jó minőségű, ám esztétikailag hibás, nem szívesen vásárolnánk meg a boltban. Ezért ezeket összeaprítják, és az úgynevezett ömlesztősó (és még más anyagok) segítségével kenhető-formázható állagúra alakítják. Itt van viszont a kutya elásva! Az ömlesztősó általában ugyanis valamilyen foszfátvegyület, amely a sajt hasznos kalciumtartalmát rögtön oldhatatlan kalcium-foszfát formájába alakítja át. Tehát ha finom, kalciumdús sajtfalatokra vágyik, kerülje az ömlesztett sajtokat."

2022. okt. 11. 10:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!