Miért finomabb a házi darált dió/darált mák mint a
bolti?
Szerinted melyik a jobb?
Figyelt kérdés
Ismeretségi köröm mottója: "Boltból nem vesszük egyiket se!"
Saját tapasztalatom is ez. Pedig a boltban kapható elméletileg nagy termelőtől, speckó fajta, bevizsgált engedélyezett, meg minőség biztosított. Mégis amikor a tésztára vagy bejglibe kerül, azonnal érződik a különbség. Hol megy félre a történet? A csomagolás? A vedőgáz? Vagy mitől lehet?
Jó kérdés. De azt tudom, hogy ha nálunk beigli vagy hasonló készül, otthoni, frissen darált dióval vagy mákkal, annak egészen más íze van, mint az állott, nem egyszer kicsit avas ízű boltinak.
2022. okt. 1. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Szerintem bármilyen vákuumos meg védőgázas csomagolásba is rakják, ami hónapok óta ledarálva szottyad, az nem lesz ugyanolyan, mint a friss.
2022. okt. 1. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Szerintem kipréselik belőle az olaj nagy részét, legalábbis a bolti darált mák olyan száraz, mint a homok. Soha többé nem veszek darálva, elrontja az eredményt.
2022. okt. 1. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
a házi mert frissen van drálva, frissen szabadulnak ki az aromák
2022. okt. 1. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Azért finomabb a házi darált dió vagy mák, mert az valóban dióból vagy mákból van. A boltiba meg az égvilágon mindent beledarálnak, ami olcsóbb az alapanyagnál és még pont belefér abba, amit az élelmiszerkönyv megenged. Így születik az ún. "dejós töltelék" és a többi ehetetlen mocsok.
2022. okt. 1. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
A bolti sztem tele van tartósítóval meg nem is annyira friss már
2022. okt. 1. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Frissebb.
2022. okt. 2. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Szerintem olvasd el egy bolti csomagolás összetételét és megtudod a választ!
2022. okt. 2. 01:19
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Sokszor fagyasztják a diót, mert megavasodna a hosszú tárolás miatt, nem frissen van eladva
2022. okt. 2. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Frissen darálva benne vannak azok az illó olajok, amelyek a tárolás során elvesznek, illetve az avasodási folyamat is gyorsabb a ledaráltan táriltaknál.
A nagyüzemi feldolgozás során az sem kizárható, hogy ott "egyéb" tevékenység is történik, de a lényegi kérdés az illóolajokban rejlik.
Kb 2-3 ezer forintba kerül egy borstörő, próbáld ki a frissen tört bors, és a vásárolt őrölt bors között hasonló lesz a különbég a frissen tört javára, de ha az utóbbit pihenteted, az is elveszíti az aromáját, az illóolajok elszöknek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!