El lehet lenni 1-2 hónapig csak instant levesen és fagyasztottan vett, otthon mikrózott pizzán vagy tönkreteszi a gyomrot?
Ha albérlet, meg költözgetés és hasonlók vannak a háttérben, és sosem tudod, hogy mit hoz a következő hely, lehet érdemes benevezni egy elektromos főzőlapra. A klasszikus fajta nagyon olcsó, 4-8 ezerért már találni, és gyakorlatilag bármit meg tudsz főzni, ha van mellé egy edényed, és ezek nem olyan nehezek, simán tudod vinni a következő helyre.
De ha csak a fentiekből lehet élni, akkor: tészát tudsz főzni, vízforraló, z felforrt, ráöntöd a tésztára, só, összekevered, lefeded, úgy hagyod egy 20 percre és lesz al dente tésztád, megmikrózol egy Uncle Ben's-t, vagy egy pesto-t, vagy amit találtál és tésztaszósznak megfelelő, ha kész a tészta, a forró szószt rárakod, és még tovább puhul kicsit.
A baj csak az, hogy főként tésztákat fogsz így enni (az instant levesek, tészták, pizzák), baromi könnyű ám elhízni egy hónap alatt is, erre figyelj nagyon. Meg friss zöldség/gyümölcs mindig legyen.
Bár sose próbáltam, de szerintem a mikró nem nagon elrugaszkodott ötlet egy kis főzésre. A csirkemell nagyon gyorsan megfő, szerintem mikróban kicsit bepácolva, kockákra vágva meg kellene hogy főjön (vagy előtte forró vízbe áztatod, és utána pácolod, aztán mikró.. lehet ez így kicsit bizarul hangzik, de így már jónak kellene lennie). Vagy a rizst a forralóból felöntöd a forró vízzel egy műanyag tálba, és utána be a mikróba (gyanítom ilyenkor csak kiolvasztásra, hogy túlélje az edény, de ezt ki kell tapasztalni).
A lényeg, hogy ne félj kísérletezni kicsit.
Mikróval is lehet sütni, csak nem szokás. Én sütöttem vele, csak túl sok az ismeretlen tényező, de ha van kedved kísérletezni, akkor a dolog működik. Én krumplit meg tököt sütöttem, kábé olyan, mintha sütőben sütnéd, csak jobban kell ügyelni, hogy el ne égjen.
A krumplit, vagy amit sütni akarsz, csomagold bele alufóliába. Ez szépen elosztja a meleget, így kevésbé fog megégni. Pontosabban remélhetőleg nem fog megégni. Most itt gondolom rögtön fennakadtok, hogy fémet a mikróba nem lehet tenni. De mindent lehet, csak akarni kell. Kicsit lehet, hogy szikrázni fog, de ez nem gond. A széléhez ne érjen a fém fólia, mert zárlatot okozhat. Amúgy bármit a mikróba lehet tenni, élő macskán kívül.
A kísérletezés meg annyi, hogy a teljesítményt vissza kell venni. Mint ahogy egy rendes sütőnél is. Az idő legalább fél óra, de időnként rá kell nézni, mikor sül meg. Gondolom, húsokkal is pont így működik. Fel is kockázhatod, de talán jobb egyben. Mint ahogy egy szimpla sütőben sütnéd, csak zsír nélkül. Alternatív megoldásként szerezz be egy párolót. Ezzel a főzést tudod kiváltani, leszámítva, hogy levest ezzel nem nagyon tudsz csinálni. De rizst, krumplit, tojást, húst, zöldségeket tudsz főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!