Miert adnak a pizzahoz olivaolajat?
Mármint a kész pizza mellé, hogy rácsurgasd?
Több oka is van.
-Egy jó olivaolajnak önmagában is jó íze van.
-Általánosságban is elmondható, hogy zsiradék hozzáadása egy ételhez, nagyobb élvezeti értéket biztosít.
(Ez egy evolúciós dolog, a kalória miatt alakult így, kívánatosabbnak érezteti velünk az agyunk a kalóriadús ételeket, így biztosítva a kalória raktározását. Legyen szó akár egy sült húsról, akár egy tortáról...)
-Ízátvivőként is funkcionál.
A pizzafeltétek ízeinek, hatóanyagainak egy része zsiradékban oldódó, márpedig a pizza felületén és a paradicsom szószon nincs zsiradék.
A sajtnak ugyan van zsírtartalma, de egy közvetlen olajos közeg még hatékonyabban dolgozik.
Még mindig jobb, mint ahol ketchupot raknak ki az asztalra... :-DDD
Egyébként meg egyetértek, nagyon finom! Persze nem holmi szupermarketes sansa olaj, hanem valódi extraszűz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!