Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szeretitek a tofut, mint olyatn?

Szeretitek a tofut, mint olyatn?

Figyelt kérdés
Mivel és mihez eszitek?
2022. szept. 4. 18:12
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

Igen, szeretem.

Túróval, paradicsommal ettem ma is.

2022. szept. 4. 18:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem.
2022. szept. 4. 18:31
 3/4 lencsefőzelék ***** válasza:
81%

Megyek az útn, velem szemben jön Newtn, lóhátn. Úristn, Newtn lóhátn!

Amúgy szeret(e)m, de csak a füstöltet, annak legalább van valami íze. Tofus-aszaltparadicsomos tésztát szoktam csinálni, vagy ritkábban valami egészségesebb kenyérrel és zöldségekkel eszem. De sütöttem már különböző zöldségekkel is, aminek a hivatalos neve tofugyros sült zöldségekkel.

2022. szept. 5. 01:08
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Inkább ételbe belekeverve, magában nincs túl sok íze.

Persze ott a füstölt tofu vagy a Kínában népszerű büdös tofu (stinky tofu - egyébként snack formájában kóstoltam, úgy egész finom, az üveges változat viszont vegyifegyver), esetleg a lágy tofu (ami ízre nem sokban különbözik, de majdhogynem túró állagú - azt száznapos tojáshoz próbáltam), ezek a változatok már jóval érdekesebbek önmagukban is. Pl. nekem van is itthon egy zacskónyi szárított tofu csíkok (dunapanda nevű budapesti kínai áruházban vásároltam), na azt gyakran használom, ha valamilyen ázsiai levest készítek levesbetét gyanánt, vagy wokos ételbe belekeverve. Kicsit aromásabb íze van mint a friss változatnak és enyhe "tésztaszerű" textúrája.

A füstölt tofura amúgy külön "romantikával" gondolok, mert eszembe jut a húgom, aki vegetáriánus - ugyanakkor én húsevő vagyok - és egyszer karácsony alkalmával meglepett egy jóadag töltöttkáposztával (mert tudja hogy szeretem), de teljesen vegánul elkészítve. Én szoktam közé füstölt húst is főzni az íze miatt, ő ezt füstölt tofuval oldotta meg. A végeredmény annyira jól sikerült, hogy azóta is összefut a nyál a számban, ha csak rágondolok, mert ízre nagyon el lett találva. 😋

2022. szept. 6. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!