Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tapasztalatok , konzerv...

Tapasztalatok , konzerv pörköltekkel kapcsolatosan ?

Figyelt kérdés
Egyedül vagyok és sokszor nem éri meg csak magamnak főzni, gondoltam kipróbálnék egy két kész kaját. Melyiket ajánlanátok, ha van valakinek tapasztalata ?

2022. szept. 4. 12:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Énbinkább főznek egy nsgy mennyiseget és kiadagolva lefagyasztanám.
2022. szept. 4. 12:44
 2/13 A kérdező kommentje:
Ezt csináltam én is eddig, de itt van egy bazi nagy 300 L-es fagyasztóm, amit már nem akarok tovább üzemeltetni a magas energia árak miatt. Veszek egy kisebbet, amiben nem fér el sok minden.
2022. szept. 4. 12:48
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
A konzerveknél jobb ha menüt veszel valamelyik ételfutártól. A konzerv pörköltek általában drágák, de íztelenek.
2022. szept. 4. 13:00
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
megnéztem neked neked: egy ilyen pörkölt 1000 forint körül van. Menüt leves+ második már 1200 -1500 forinttól kapsz, extra menüt- ami három féle kaját jelent, 1800-2000 forint körül. És ezek nincsenek tartósítószerrel agyonnyomatva. Nálunk özvegy anyukám szokta magának így hozatni a kaját. Legtöbbször meg se bírja enni, vacsorázik is belőle.
2022. szept. 4. 13:25
 5/13 anonim ***** válasza:
46%
#4: Mesélj, melyik konzerv van tartósítószerrel "agyonnyomatva"?
2022. szept. 4. 13:45
 6/13 A kérdező kommentje:
Nincs a konzervekben sok tartósítószer, sokban egyáltalán nincs, mivel a lezárás után főzik meg és az tartósít.
2022. szept. 4. 13:55
 7/13 anonim ***** válasza:
90%
Akkor egészségedre, igazából csak te tudhatod mi a jó , megfelelő neked.
2022. szept. 4. 14:04
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem érdemes ezeken a tartósítószereken nagyon elszállni és túldramatizálni. Egy rakás élelmiszert eszel meg, amit nem Te csinálsz, fogalmad sincs, hogy mi van benne. Vehetsz bármit, a vegyi anyagokat képtelen vagy kikerülni.

Nem tudod, hogy mivel permetezték a gyümölcsöt.

Nem tudod, hogy mi van a felvágottakban

Nem tudod, hogy mi marad a ruhádon mosás után

és még lehetne sorolni.

Az , hogy Te otthon főzöl , azzal semmiféle plusz egészségmegőrző dolgot nem tettél, mert még a fűszerek is tele lehetnek bármivel.

Az egyik szomszédom azért nem vesz a boltban előre csomagolt védőgázos húst, mert benne van a gáz és attól fél. Mondom neki,hogy nitrogén gázzal tartósítják, azt lélegzi be minden nap. Nem érti, azóta sem vesz ilyen húst.

2022. szept. 4. 14:25
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Minden multiban van saját márkás, jóbarát kamionos ezeken él, szereti, jóízűek. De mivel ízlések és pofonok, azt javaslom, kezd el kipróbálgatni, főleg, ha akciós, akkor kóstolás után be is spájzolhatz belőle.

Én a halasokról tudok véleményt, csakis Rio mare, ha tonhal, elég sokat végigkóstoltuk, a hering és egyéb halakból az Aldisok egész jók.

A tartósítószerről meg annyit, hogy onnan tudod, van-e benne, ha "friss". Ha konzerv, akkor az légmentes hőkezeléssel lett tartósítva, ha befőtt, szintén, ha fagyasztott, akkor fagyasztással, de ha simán hűtött, és 2 nap-1 hónap a szavatossága, akkor van benne.

Mellesleg nem sokáig lesz már 1500 ft egy menü, itt Nyíregyházán a megszorítások bejelentése óta 6 menüztető étterem bezárt, és még bőven várható. Nem is értem, ki meri megenni azt a kaját, amit 1500 Ft-ból főztek, úgy, hogy rezsi, szállítási költség, minden benne van????

2022. szept. 4. 15:13
 10/13 A kérdező kommentje:
Nálunk, itt Pécsett van egy elviteles kifőzde, ott például egy adag rizs + rántott csirkemell 1200 Ft. Azon nincs mit elrontani. A kiszállítás már dob az áron.
2022. szept. 4. 16:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!