A bio élelmiszereket tényleg azért hívják így, mert több pénzt lehet értük elkérni, mint a nem bio társaikért?
Figyelt kérdés
2022. aug. 29. 15:52
1/14 anonim válasza:
Én azt nem értem milyen az ami nem bio. Mert a szó ellentéte a szintetikus. De műanyag kaja nincs az euban. Tehát minden élelmiszer bio.
2/14 anonim válasza:
Bio az, ami vegyszermentesen lett termesztve/termelve. Azért hívják őket így, mert ez az összefoglaló nevük. Azért kernek el értük több pénzt, mert többé kerül az eloallitasuk
3/14 anonim válasza:
A bio egy certifikált minősítés. Azt igazolja a pecset h a kaja összetevöi bio módra permetszerek egyeb vegyszerek nelküli termelésből származnak. Ez nagyon leegyszerűsítve van, d kb ez a lenyeg.
4/14 anonim válasza:
A bio egy hivatalos minősítés. Ha ebben nem hiszel, akkor kb semmiben se amit bármilyen hatóság csinál.
5/14 anonim válasza:
Magyarországon ez kb annyi, hogy nappal nem permeteznek.
6/14 anonim válasza:
Jaj, hagyjad már 5-ös ezeket az összeesküvés elméleteket.
Elárulom, hogy a bio növényvédelemben használt gombákat nem lehet nappal, fényben és melegben telepíteni, tehát nem véletlen az sem, ha éjszaka permetezik.
7/14 anonim válasza:
Ha permeteznek, mindegy mikor, kimutatható lesz, nem tudják elsumákolni...
8/14 anonim válasza:
Összeesküvés? Mondd már el, mi vegyszer és mi nem!
9/14 anonim válasza:
A vegyszer kémiában használt vagy kémiai módszerrel előállított anyag; kémiai anyag,kemikália.
10/14 anonim válasza:
#1 vagyok.
Van itt elég erős fogalom zavar. Tehát a bio rövidítést az angol biological food-ból vettük át, tehát ennek a szónak az eredeti jelentése is ott gyökeredzik. Nem számít, hogy a köznyelvben tévesen terjedt el és a vegyszer mentes termesztésre használják, ez a szó a szerves anyagot jelenti aminek az ellentéte a szintetikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!