Fokhagyma túladagolás?
Van egy belső aranyerem. 😭 Olvastam, hogy a fokhagyma jót tesz az aranyérnek is, ezért elkezdtem nnagy mennyiségben enni.
Már harmadik napja fogyasztom, napi fél fej (kb. 4 gerezd) fokhagymát. Káros lehet a szervezetemre?
Néha azt érzem, hogy fáj a fejem amikor eszem de csak mert annyira csíp.. Szerintem.
Lehet más az oka?
Olvastam, hogy vérnyomás csökkentő. Lehet, hogy alacsony a vérnyomásom?
25L
Szia, azért a jóból is megárt a sok :)
A patikában lehet kapni aranyér kenőcsöt (Reparon). Nekem használt. Valamint kerülni a nagyon zsíros, olajos ételeket.
Fokhagymát azért nehéz túl adagolni olyan mértékben, hogy az a szervezet belső egyensúlyát borítsa fel, a gyomor, az emésztőrendszer hamarabb tiltakozik a sok fokhagyma ellen, mit a vérnyomás.
Meg lehet mérni a vérnyomásodat, időnként nem is árt, de a fejfájásod oka lehet ez a nagy meleg is, nem feltétlenül a fokhagyma.
Ami rossz hír, hogy a fokhagyma sem olyan csodaszer, ami néhány nap alatt csodát tesz, rendszeres fogyasztáskor van jótékony hatása, de nem véd meg minden nyavalyától... értisztító hatása van, de az aranyeret nem gyógyítja meg, pláne nem néhány nap alatt.
Hasznos gyógy, és fószernövény, de nem biztos hogy a legjobb ötlet natúran elropogtatni.
Lehet pl olyat csinálni, hogy a zúzott fokhagymát összekevered mézzel, reszelt gyömbérrel, bele egy citrom leve... hűtőben nagyon sokáig eláll, és ebből a keverékből eszel minden nap.
A fokhagymát darabold fel, számodra megfelelő méretűre és vízzel nyeld le, mint a gyógyszert.
Értágító hatása is van, nem biztos, hogy jó nagy mennyiségben aranyérre. A kevés folyadék bevitel miatt is fájhat a fejed, ami az aranyér egyik oka is lehet.
Hagyományos módok közül a nem feszítő forró vizes ülőfürdő, a háziszappanos mosás segíthet. A körömvirág krém is nagyon jó rá, minél nagyobb hatóanyag tartalommal, a legjobb a házi. Kerülni kell a citrus félek fogyasztását. Keress rá a zsurló jótékony hatásaira.
Aztán mint fentebb is írták, nagyon jó lehet például, a Reparon (herbál) kúp és kenőcs.
A fokhagyma nem jó aranyérre. A mennyiség is sok.
Inkább vegyél Diozmin-heszperidin tablettát, az nagyon jó aranyérre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!