Találtam egy kb fél éves tojástucatot, megehetem?
Figyelt kérdés
Feltörtem és semmi különös szaga nem volt, nem volt hűtőbe egyáltalán az elmúlt 5-6 hónapban. Biztonságos ez, nem kapok szalmonellát?2022. júl. 13. 10:49
1/7 anonim válasza:
Ha nincs szaga akkor valószínűleg jó. De gondolom úgy is alapos hőkezelés hőkezelés után fogyasztod. Tehát szalmonella eleve kizárva.
2/7 anonim válasza:
A szalmonella nem az állástól keletkezik a tojásban... :)
Ha feltöröd, és a tojássárgája is egyben marad (nem folyik szét), szaga nincs, akkor nyugodtan használhatod.
4/7 anonim válasza:
Ha baja lenne, azt egyértelműen éreznéd a szagából.
5/7 anonim válasza:
Tedd hideg vízbe. Ha fent marad a tetején, tuti romlott.
6/7 anonim válasza:
5: ez nem igaz!!!!
Ha úszik/lebeg a tojás, azt csak azt jelenti, hogy nem friss. Ezt meg tudja alapból a kérdező. :))
Mivel a tojás héja porózus, a benne lévő nedvesség - ugyan nagyon lassan, de párolog. Egyre nagyobb lesz benne a légbuborék (ami az alján van), ergo a fajsúlya csökken, ezért lebeg a vízben.
De ennek semmi köze ahhoz, hogy fogyasztható-e vagy sem...
7/7 Senior Séf válasza:
A tojás a hűtőben nagyon sokáig eláll. A természetben a tyúk kétnaponta letojt egy tojást, aztán amikor összegyűlt egy fészekalja, (kb egy hónap hőségben, esőben, sárban) akkor ráült. Ehhez képest a hűtőszekrény 7-12 C foka maga a Kánaán a tojásnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!