Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyi a tojás minőség megőrzé...

Mennyi a tojás minőség megőrzési ideje?

Figyelt kérdés
A közelmúltban vettem egy doboz 10 db-os tojást (nem önkiszolgáló boltban), csak itthon vettem észre, hogy a rányomott dátum szerint már néhány napja lejárt a szavatossága. Feltörve nem volt romlott, de szétfolyt a sárgája. Az érdekelne, hogy a "termelő üzemben" mennyi plusz időt számolnak rá az eltarthatóságra.

2022. júl. 12. 11:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ hogyan van tárolva, meg kezelve, de általában natúr tojás olyan 1.5-2 hétig biztos jó.
2022. júl. 12. 11:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Házi tojással jártam úgy, hogy 1 hónapig a hűtőben maradt. Semmi baja nem volt.
2022. júl. 12. 11:37
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

volt már erről jó pár kérdés korábban.

Simán eltartható akár több hónapig is, régen, falusi környezetben az őszi tojásokat használták kkb. kora tavaszig, mert télen alig tojtak a tyúkok.

2022. júl. 12. 11:55
 4/7 anonim ***** válasza:
2022. júl. 12. 11:56
 5/7 anonim ***** válasza:
86%
Amíg voltak tyúkjaink mi is spájzoltunk tojást télire
2022. júl. 12. 12:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az előírásokat nem tudom, de egyébként az sértetlen tojások 3-4 héten belül elfogyaszthatók. Hűteni nem szükséges.
2022. júl. 12. 13:06
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
En Oktoberben, koltozes elott kipakoltam a hutomet. Volt benne par tojas, ami aprilisban jart le (papiron), tehat kb fel evrol beszelunk. Feltortem egyet, megneztem, megszagoltam… semmi baja nem volt, szoval megsutottem oket. Persze vegig hutoben volt. Nem lett semmi bajom
2022. júl. 12. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!