Megromlik hétfőig?
8. "A rizibizit ott hagytam, remélem nem lesz semmi baja hétfőig, majd meglátom megeszem e."
Szerintem nem fogod.
Volt 1-2 válasz, aminek meg én pont az ellenkezőjét mondom.
Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy a sajtnak nem lesz semmi baja. Ezek a sajtok még hűtés nélkül is sokáig bírják.
A rizibizi fogja megadni magát!
Pláne így, hogy még rendelted, tehát egyrészt szinte egészen biztos, hogy nem akkor készült, mivel az kész ételként funkcionál, tehát előre megcsinálják, (lehet, hogy ma, lehet, hogy tegnap...) , azt bemelegítik, melegen kiküldik, órákig melegen van, és csak utána hűl le.
(Ha közvetlen készítés után gyorsan lehűtöd, és úgy rakod el, az sokkal jobban bírja)
Szemben a rántott sajttal, ami frissen sült, tehát tuti frissen sütötték.
Ha tippelnem kéne azt mondanám, a rántott sajt 3-szor annyi ideig fogja bírni, mint a rizibizi.
Ráadásul zöldséges, a borsó is elkezd megtaknyosodni, az egész köret egy apró szemű, nagy felületű valami, tehát extra nagy felületen érintkezik a levegővel... azon se csodálkoznék, ha holnapra megbüdösödne.
Minden esetre ha elrakod, (végül is kidobni hétfőn is ráérsz) akkor mindenképpen külön csomagold el! Így ha a köret megromlik, ha nem érintkezik a sajttal, akkor a sajt még menthető. Csak megdermed, de bemelegítve ugyanúgy felpuhul.
...ja, látom, hazavitted a sajtot. Hát, akkor ez megoldódott.
Ha adhatok egy erős tippet, hétfőre úgy készülj, hogy ne számíts a rizibizire!
Rizs az egyik legveszélyesebb élelmiszer, ettől csak a nyers darált hús, a nyers csirke kényesebb.
Étteremben max 2 napig tartják, mert ennyit bír.
De nem, én 3 nap után semmilyen főtt ételt nem ennék meg, mert megindulhat.
15#, pedig egy jó babkevesnek kb. 3 nap kell mire igazán összeérnek az ízek, én 1 hetesen is megeszem, persze nem a 40fokban tárolva, hanem hütöben.
Van pár kaja aminek kell az idö.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!