Kovaszos uborkat hogyan tarolhatom?
Figyelt kérdés
Muszaj jegen tartanom? Nem szeretem ha hideg. Mi baja lesz ha szobahomersekleten hagyom ?#Eltarthatosag
2022. júl. 6. 08:46
1/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Egy darabig bírja szobahőmérsékleten is, de így tovább érik, aztán túlérik, felpuhul.
Én sem szeretem hidegen (bár van aki meg pont úgy), ezért ugyan betettem a hőtőbe, de azt, amit aktuálisan el akarok fogyasztani, kb. fél órával előbb kiveszem a hűtőből... aztán ha kívánt mértékben átmelegedett, megeszem.
2/5 A kérdező kommentje:
Szuper. Akkor egy kis uveggel nem lesz baja. 3 nap alatt befalom. Imadom. Te hol veszed? A bolti vodros szerintem nem igazi kovaszos. A piaci sem. Probaltam hazilag, nem sikerult.
2022. júl. 6. 08:54
3/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
ja, én csinálom, nem veszem.
Csinálok egy 5 literes üveggel, és amikor a kívánt állagot eléri (én kicsit ropogósan szeretem), beteszem a hűtőbe, és csak azt veszem ki, amit meg akarok enni. Így 3 hétig simán elvan, tovább meg nem szokott meglenni. A hűtőben is tovább érik, csak lassabban.
3 nap alatt nem lesz semmi baja kint sem. Ha esetleg egy vékony fehér réteg képződik a lé tetején, azzal nem kell foglalkozni, a kovászolás velejárója.
5/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sose hallottam még, hogy jégen lenne tartva. Szimplán hűtőben tartom egy lefedett tálba a saját levével együtt amit leszűrtem. Ha nagyon hidegnek találod így is akkor vedd ki étkezés előtt egy 15 perccel. A tálat pedig csak azért fedem le, hogy ne járja át az egész hűtőt a szaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!